- hirdetés -

A legjobb négy közé jutott A Dal 2023-ban Szebényi Dani Vigasztalója, rengetegen szurkoltak a végtelenül tehetséges és szimpatikus énekes-billentyűsnek, aki saját szerzeményével szállt versenybe az Év Dala címért. A műsornak köszönhetően az egész ország megismerte és megszerette – az egyébként jazz- és blueskörökben már jól ismert – fiatal zenészt, aki hétről-hétre telt házas koncerteket ad, és aki július 14-én Orosházára látogat.

A helyi Rock Klub szervezésében érkezik Szebényi Dani Orosházára. Zenekara, a Blues MD minőségi, igényes, nemzetközi színvonalú műsorral várja a Pacsirta utcára látogatókat. Hogyan sikerült egy ilyen kis klubnak egy ilyen nagy nevet Orosházára csábítani? Szabó Géza, a Orosházi Rock És Blues Egyesület alelnöke adott választ kérdésünkre.

– Szerencsénk volt, hisz nagyon időben, még az év elején egyeztettünk a zenekarral a fellépéssel kapcsolatban, emellett segített az is, hogy egy kedves barátunk jó viszonyt ápol Danival. Ennek a személyes ismeretségnek is köszönhető, hogy a Blues MD jövő hét pénteken Orosházára látogat, ami tényleg óriási dolog a Rock Klub életében, hisz nemzetközi szinten elismert zenészekről van szó. Szebényi Dani Artisjus-, Petőfi- és Öröm a zene díjas billentyűs, a vele érkező gitáros, Gotthárd Mihály, azaz Mike Gotthard pedig egy igazi virtuóz. Felejthetetlen élményre készülhetünk két zseniális előadótól, boldogok vagyunk, hogy egy ilyen színvonalas koncertnek adhatunk helyet – fogalmazott Szabó Géza.

Az alelnök hozzátette, az Orosházára érkező Szebényi Dániel és Gotthárd Mihály a Blues MD mellett a nemrégiben alakult godfater. tagjaként olyan nevekkel játszik együtt, mint a Kossuth- és Liszt-díjas, valamint Érdemes Művész gitárlegenda, Tátrai Tibusz, a világhírű dobos, Borlai Gergő vagy épp a fiatal, de annál tehetségesebb basszusgitáros, Kéri Samu. Ez sok mindent elárul a jövő pénteki koncertről.

A Rock Klub egyre több nemzetközi színvonalú zenekart hoz kicsiny városunkba, szeptember 1-jén európai turnéjuk egyik állomásaként egy amerikai csapat is fellép majd a Pacsirta utcán. Hogy kik ők, az egyelőre még maradjon titok, az viszont nem az, hogy július 8-án a Jammy, július 15-én a Tunyó Öröksége, július 22-én a Chrome RT, július 28-án a Blues Company, július 29-én pedig a Crash 5 zenél a klubban.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a klub megújult rendezvényudvarán, ahol minden korosztály igényes környezetben élvezheti együtt a minőségi muzsikát. Szabó Géza kiemelte, a belső klubhelyiség felújítása és a külső színpadi rész rendbetétele egyaránt azt a célt szolgálja, hogy minél többen látogassák a Pacsirta utcát. A helyi rock klub ugyanis nem egy zárt közösség, ahová csak bőrmellénybe lehet belépni, sőt! Ez egy olyan hely, ahol mindenkit örömmel fogadnak, aki szereti a minőségi élő zenét.

Fotók: Szebényi Dániel Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.