- hirdetés -

Véget ért a nyári szünet és kezdetét vette egy újabb tanév, a 2023/2024-es. A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában augusztus 31-én tartották meg a tanévnyitó ünnepséget, ahol az első osztályos diákok mellett az intézmény új pedagógusait is köszöntötték.

A rendezvény kezdetén előbb a vendégeket, majd az újonnan induló 1.a, 1.b, és 1.c osztályok tagjait üdvözölték. Az elsősök nevében Dimák Petra mondta el szavalatát, majd Szalkay Róbertné iskolalelkész ünnepi gondolatai következték. A Református iskolában hagyomány, hogy minden tanévhez egy-egy igét választanak, a 2023/2024-esnek pedig a következő gondolatokkal vágnak neki: Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd a szívedet, mert onnan indul ki az élet (Példabeszédek könyve 4:23).

– A szívünk nagy kincs, az élet kiindulópontja, a Bibliában az ember lényegét jelzi. Ébrednek benne indulatok, vágyak, születnek döntések és elhatározások. Vigyázni, óvni, védeni és őrizni kell, odafigyelni arra, milyen hatások érik. Közösen kérjük Isten segítségét és áldását erre a tanévre, erre a nagyszívű munkára – hangsúlyozta Szalkay Róbertné. Az ünnepi gondolatokat követően az iskola hagyományainak megfelelően az ötödik osztályosok köszöntötték az elsősöket jelképeik, a nyakkendő és a gallér felkötésével, valamint ajándék átadásával.

Ezután az intézmény igazgatója, Víghné Pintér Lilla mondta el évnyitó beszédét.
– Jó látni benneteket, remélem kipihentétek magatokat, játszottatok, kirándultatok, szórakoztatok a soha nem elég vakációban! Biztos vagyok benne, hogy energiával tele, újult erővel, tele tudásvággyal és tenni akarással indul neki mindenki ennek a tanévnek. Legfőbb célunk a bibliai örök értékek átadása, az emberi jóságra, szeretetre, az egymás megbecsülésére és segítségére nevelés. Az alapértékeink közül a legfontosabb a hit ajándékának elnyerése, a család és az erkölcs tisztelete, a tudás becsülete, a beszédünkben és megnyilvánulásainkban megjelenő személyes példa üzenete – emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy minden új tanév, így az előttük álló is kihívásokat, nehézségeket rejt magában. Köszöntőjében kitért az iskola új épületegyüttesére, melyet szeptember 2-án vehet majd birtokba a másodikos évfolyam. Új világ tárul még ki ezen kívül az elsősök előtt, új feladatok várnak az ötödikesekre, a nyolcadik osztályosok pedig utolsó évüket kezdik, januárban már felvételiznek. A diákok, pedagógusok, valamint az egyházközség munkája mellett megköszönte a szülők támogatását is.

A tanári karban történt változásokról is beszámoltak az évnyitó során. Az iskola igazgatóhelyettesi pozícióját Rátódi Erika tölti majd be, de az intézmény új pedagógusait (Balázs Viola, Csáki Rita, Dani Tamás, Fanaczánné Markó Alexandra, Horváthné Molnár Anita, Mezei Szabolcs, Nagyné Berke Andrea és Németh Bianka) is külön köszöntötték.

Az ünnepséget végül a következő gondolatokkal zárták: Induljunk bizalommal, nyitottan, szeretettel egymás felé! Hitet, erőt és kitartást, eredményes, élményekkel teli pillanatokban gazdag, vidám tanévet és áldást, békességet kívánunk az egész iskolának!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.