- hirdetés -

Éppen 10 évvel ezelőtt indította el Boldogságóra Programját a Jobb Veled a Világ Alapítvány óvodák és általános iskolák számára, mely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programot foglal magába. Az idei tanévre vonatkozóan eddig összesen közel 1500, ebből Békés vármegyében 70 oktatási intézmény csatlakozott az egyedülálló programhoz, köztük számos orosházi intézmény. Még egy hónapig, szeptember 30-ig várják a jelentkezéseket.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által 10 éve elindított Boldogságóra Program töretlen népszerűségnek örvend a pedagógusok és gyerekek körében.

A 2023/2024-es tanévhez kapcsolódóan már közel 1500 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz, amely nemcsak hazánkban népszerű, ugyanis az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban is jelen van már az Alapítvány módszertana. A programba bekapcsolódó Békés vármegyei oktatási intézmények létszáma tovább növekedhet, ugyanis a Boldogságóra Programhoz szeptember 30-ig várják a jelentkezéseket a szakemberek a következő linken keresztül: https://boldogsagora.hu/cim-elnyerese/.

– A program kiváló kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk. A Boldogságórán elsajátított tudás segítheti a gyermekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben. A programunk célja ugyanakkor nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a résztvevőknek, hogy könnyebben nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni az eléjük kerülő problémákkal, valamint, hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészségük megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására – nyilatkozta az alapítvány elnöke.

A programhoz számos Békés vármegyei intézmény, köztük orosházi óvodák és iskolák csatlakoztak.

A program orosházi résztvevői a következők:

  • Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Móricz Zsigmond utcai Telephely (Móricz Zsigmond utca 33.)
  • Aprajafalva Óvoda (Szabó Dezső utca 11.)
  • Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Ifjúság utcai Telephely (Ifjúság utca 5.)
  • Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Könd utcai Telephely (Könd utca 86.)
  • Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (Bajcsy-Zsilinszky utca 1.)
  • Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája (Bácska utca 29.)
  • Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája, székhely: 5900 Orosháza Lehel utca 23. (Uzsoki utca 31.)
  • Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Bajcsy u. Telephely (Bajcsy-Zsilinszky utca 36.)
  • Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Székhely Óvoda (Lehel utca 23.)
  • Lurkó Óvoda (Bajnok utca 17.)
  • GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakközépiskola és Kollégium (Kossuth tér 1.)
  • Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Előd utca 17.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.