- hirdetés -

A gyopárosi foglalkozásokat követően egy utánpótlás formagyakorlat edzőtábort szervezett a Contact K.T.H.E. egyesület, melynek a helyszíne Kiskunhalas volt. Ezzel készültek a napokban kezdődő augusztus végi utánpótlás Európa-bajnokságra.

Négynapos tábort tartottak Kiskunhalason a kick-box sportág hét szakága közül a formagyakorlatosok. A táborban négy korosztályban 23, az EB-re indulási jogot szerzett fiatal vett részt. A szakág hazai vezetője, Puravecz Péter elmondta: minden korábbinál jobban sikerült a felkészülés, amiben többek között közrejátszott, hogy egy tornász teremben tudtak készülni, illetve, hogy a mozgásformák mindegyikét egy-egy szakértő felügyelte.

– A helyszínválasztásra a helyi tornász terem adott okot, mely felszereltségével magában hordozta a sikeres, szakmailag is megalapozott edzőtábort. Maga a terem nemcsak a tornászok körében ismert, hanem a korábbi évtizedek elő trickerei (a formagyakorlat alapjául szolgáló sportág a tricking) is ezen a tornásztalajon nevelkedtek. A jelenlegi utánpótlás formagyakorlat válogatottat 8 klub összesen 24 versenyzője teszi ki – árulta el az orosházi egyesület vezetőedzője, egyben a szakág szövetségi kapitánya, Puravecz Péter.

Az orosházi versenyzők közül a gyermekkorú Szemenyei Máté indul majd a kontinenstornán, aki épp a napokban tölti be hetedik életévét, míg Markovics-Horváth Míra a juniorok között áll rajthoz. Mindketten pusztakezes kreatív és zenés kategóriákban fognak versenyezni. A kiskunhalasi tábort a gyopárosi foglalkozások alapozták meg szakmailag, ahol összesen 6 oktatóval, kis csoportokban dolgozva érték el a legoptimálisabb egyéni fejlődéseket. A mostani válogatott edzőtábor során is ezzel a módszerrel fejlesztették a kerettagokat.

A már ismert oktatóik közül Balogh Dávid (Flip Unit) akrobatika, Kovács Mariann tradicionális katák, Magyar Benjámin tornásztechnikák, míg Puravecz Péter rúgáskombinációk terén osztotta meg tapasztalatait a fiatalokkal. A négynapos edzőtábor kemény edzésekkel, de végig jó hangulatban telt, pihenni azonban nem sok idejük maradt, hiszen augusztus 26-án kezdetét vette a törökországi Európa-bajnokság, a verseny szeptember 2-ig tart majd Isztambulban.

Míra és Máté Európa-bajnokságon bizonyítana (Fotó: egyesület)

– Máté mindkét kategóriában éremesélyes, Mírának 5-6 fős csoportjai vannak, komoly világszínvonalú ellenfelekkel, neki nehéz dolga lesz – tette hozzá a vezetőedző. Az orosházi fiatalok eredményeiről, tapasztalatairól természetesen mi is beszámolunk majd az Európa-bajnokságot követően.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.