- hirdetés -

Hamarosan véget ér a nyári szünet és kezdetét veszi a 2023/2024-es tanév. A napokban a tanév rendje mellett kiderült az is, hogy idén mikorra esik az őszi érettségi időszaka. Orosházán a Táncsics Mihály Gimnáziumban lehet majd októberben és novemberben érettségi vizsgákat tenni a jelentkezőknek.

A tervezet szerint az idei őszi érettségi vizsgák október 13-án, azaz pénteken kezdődnek majd a nemzetiségi nyelv és irodalom szóbelikkel, október 16-tól kezdve pedig jönnek a kötelező tárgyak, a magyar, a matematika, a történelem, továbbá olyan választható tárgyak, mint a fizika, a földrajz, a kémia és a digitális kultúra. Az írásbeli vizsgák várhatóan október 27-ig tartanak majd. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 9. és 13. között, a középszintű szóbelik pedig november 20. és 24. között lesznek.

Az őszi érettségin rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint előrehozott vizsgára is lehet jelentkezni, a határidő szeptember 5.

Csütörtökön az Oktatási Hivatal is nyilvánosságra hozta az őszi érettségi vizsgákat megszervező középiskolák listáját, melyen négy Békés vármegyei intézmény neve szerepel: Békéscsabáról az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, valamint az SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium, Gyuláról az Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium, Orosházáról pedig a Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.