- hirdetés -

Erdős Norbert országgyűlési képviselő Medgyesbodzáson nyújtotta át az Ó-Maros Menti Hagyományőrzők Egyesületének az eszközbeszerzési pályázaton elnyert, egymillió forintos összegről szóló táblát. A Gábortelepi Kuckó Nagycsaládos Egyesület pedig fennállása 20. évfordulóját ünnepelte, ahol bállal ünnepelték meg az idős párokat és a települést érintő jó híreket.

Medgyesbodzáson már több mint 10 éve működik sikerrel a helyi sportegyesület, a labdarúgócsapat a megye I. osztályban küzd a pontokért. Április 6-án mondhatni mérföldkőhöz értek, hiszen országos támogatásban részesültek. A Magyar Falu Program keretében civil szervezetek számára kiírt, eszközbeszerzési pályázatán indult el ugyanis a helyi Ó-Maros Menti Hagyományőrzők Egyesülete és nyert el egymillió forintot.

Az összeget szimbolizáló táblát Erős Norbert, a térség országgyűlési képviselője nyújtotta át nekik a csapat Mezőhegyes elleni bajnokiját megelőzően, a kezdő sípszó előtti percekben. A képviselő kiemelte, hogy továbbra is fontosnak tartja a civil egyesületek támogatását, így amikor egy-egy egyesület pályázati pénzt nyer és van rá lehetősége, akkor el is látogat a helyszínre, ahova az összeg kerül.

A labdarúgó mérkőzés előtt nyújtották át az összeget

A Gábortelepi Kuckó Nagycsaládos Egyesület fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén. A jubileum alkalmából bált szerveztek, ahol együtt ünnepeltek tagcsaládok és falubeliek. azokat az egyesületeket is meghívták az eseményre, akikkel kölcsönösen segítik egymást. Köszöntötték az alapítókat, valamint Griecs Györgynét, aki 15 éve vezeti a közösségüket.

Jelenleg 47 tagcsaládja van az egyesületnek, az eltelt évek során pedig számos olyan rendezvényt sikerült megvalósítani, ami az összefogás szép példája. Erdős Norbert országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket és azokat a párokat, akik 50, 40 éve kötöttek házasságot, miközben felidézte, milyen értékes beruházások gyarapítják Medgyesbodzást.

Szólt a befejezéséhez közeledő útépítésről, a művelődési ház fejlesztéséről, ami hamarosan elkezdődhet 97 millió forint értékben elnyert pályázati forrás bevonásával. Gábortelepen pedig új játszótér készülhet el hatmillió forintból.

Varga Gábor polgármester az elhangzottakra úgy reagált, ezt a tempót szeretnék tartani, majd Erdős Norbert országgyűlési képviselővel átadtak Kiszel Ferencnének a közösségért végzett munkájáért és Griecs Györgynének, a nagycsaládosok vezetőjének emlékplaketteket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.