- hirdetés -

Nem sok idő maradt már hátra a következő, 2023/2024-es tanév megkezdéséig az iskolákban, a napokban elindult a tankönyvek kiszállítása az intézményekbe. A Vörösmarty Mihály Általános Iskolába augusztus 16-án érkezett meg a szállítmány, amit mintegy 370 gyermek kap majd kézhez az első tanítási napon.

Az augusztusi hónap hagyományosan a tankönyvek kiszállításának az időszaka az iskolákban, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába augusztus 16-án délelőtt érkezett meg a Magyar Posta teherautója a szállítmánnyal. Az intézmény igazgatója, Orosz László elmondta, hogy a Czina Sándor Tagintézménybe és a Rákóczitelepi Tagintézménybe a jövő héten szállítják majd ki a könyveket.

– A tankönyvek itt a Vörösmarty iskolában mintegy 370 tanuló számára érkeztek meg, alapvetően kétféle csoportra bontjuk őket. Az egyik ezek közül a térítésmentes tanulói támogatás, ez azt jelenti, hogy a gyerekek ingyen megkapják a tankönyveket és náluk is maradnak, a másik lehetőség pedig a könyvtári támogatás formája. Ilyenkor a könyvtárba vételezzük ki a tankönyveket és adjuk ki használatra a gyerekek számára.

Vagy egyéni vagy bizonyos tankönyvek esetében osztályszintű darabszámban lesznek kiosztva. Az idei tanévben majdnem 5 millió forintnyi az a támogatás, ami a kétféle módszerrel együttesen a tanulók rendelkezésére áll. Tehát gyakorlatilag ahogy az elmúlt években, úgy idén is minden iskolás gyerek ingyen kap tankönyvet vagy a saját tulajdonának vagy az iskolai könyvtáron keresztül – ismertette a részleteket az igazgató.

A most megérkezett tankönyveket majd az első tanítási napon, szeptember 1-én kapják kézhez a diákok. A pedagógusoknak a pakolásban és a rendszerezésben az iskola jelenlegi és egykori diákjai egyaránt segítettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.