- hirdetés -

A Nagy Gyula Területi Múzeum a bezárás ideje alatt is folyamatosan igyekszik beszámolni az újdonságokról. Rengeteg tárgy és fénykép került például a relikviák közé Krausz Imre hagyatékából. A fotók és mozgóképek világa mellett személyes tárgyakat is adományoztak az intézménynek.

Krausz Imre hagyatékából fényképek, képeslapok, különböző típusú fényképezőgépek és diák a Nagy Gyula Területi Múzeum gyűjteményét képezik. A világjáró fotós azonban a mozgóképek világában is otthon érezte magát. Kis Krausz nemcsak fényképeket, hanem videókat is gyakran készített utazásairól, élete fontos pillanatairól – írják az Nekem Értem Velem NGYTM Facebook oldalán. A tárgyak közül egy Admira 16A Electric és egy Canon típusú filmfelvevő is a múzeumhoz került, melyekkel gyakran készített felvételeket. Ezeket az Euming 8P típusú filmvetítő segítségével játszott le és tekintett meg a későbbiekben.

Az Orosházi Ipartörténeti és Művészettörténeti Alapítvány jóvoltából nem csak Kis Krausz munkájához kapcsolódó eszközök, de személyes tárgyak is a Nagy Gyula Területi Múzeumhoz kerültek. Ilyen például napszemüvege, okuláréja és két karórája, melyeket több évtizeden keresztül használt a legendás fotóművész.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.