- hirdetés -

Nem mindenkinek végződött mosolygósan a ponthatárhúzás napja, de még nekik is megvan esélyük a szeptemberi egyetemkezdésre. Íme a legfontosabb információk, amit a pótfelvételiről tudniuk kell az érintetteknek.

Közel egy héttel ezelőtt, július 26-án derültek ki a felvételi ponthatárok, ezzel együtt pedig megérkeztek a jó vagy éppen rossz hírrel szolgáló sms üzenetek. Aki esetleg az utóbbi csoportba tartozott, az jó eséllyel már most árgus szemekkel figyeli az információkat a pótfelvételiről.

Ez az eljárás kifejezetten azoknak a diákoknak szól, akik vagy nem kerültek be egyetlen olyan felsőoktatási intézmény képzésére sem, ami a jelentkezési listájukban szerepelt vagy nem is jelentkeztek az általános felvételi eljárás során egyetemre, de az utolsó pillanatban mégis úgy döntöttek, hogy ősztől szeretnének egyetemisták lenni.

A legfontosabb amit nekik észben kell tartaniuk, az a jelentkezés leadásának végső időpontja, ami idén augusztus 6, azaz vasárnap éjfél. Eddig adhatják le a jelentkezéseket valamelyik pótfelvételin meghirdetett képzésre a felvi.hu felületén. A jelentkezés pont úgy működik, mint az általános felvételi eljárás során, azzal a különbséggel, hogy ezúttal egy több jelentkezési helyből összeállított lista helyett mindössze egy egyetem egyetlen képzését jelölhetik meg, amire vagy bekerülnek vagy nem. Ha ez megtörtént, hitelesíteni is kell ugyanezen időpontig, amit ezúttal is az Ügyfélkapun keresztül tehetnek meg.

A pótfelvételi hátulütője, hogy sok szakot csak önköltséges finanszírozásban hirdetnek meg. Az elérhető képzésekről egyébként az egyetemek saját honlapjain tájékozódhattok, ahol felsorolják nektek az összes pótfelvételin elérhető alap- és mesterszakot – ismertette honlapján a fontosabb tudnivalókat az eduline.hu.

Az Oktatási Hivatal nemrég közleményt adott ki, mely szerint a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait augusztus végén hozzák nyilvánosságra. Ennek várható dátuma augusztus 28, a hivatalos értesítő (besorolási határozat) pedig szeptember első napjaiban érkezik majd meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.