- hirdetés -

Nem félünk gyerekké válni” – fogalmazott Groska Adrienn, a tábor egyik vezetője. Ez a mentalitás a Máltai Tábor legnagyobb előnye, a gyerekek és az őket táboroztató felnőttek is egyetértettek a kérdésben. A Máltai Játszótér két nyári napközis tábort hirdetett idén, az első turnus ezen a héten zajlott, a második jövő héten, július 31-én veszi kezdetét.

– Nagyon jól kiépített tematikával dolgozunk, ami már évek óta remekül működik – mesélte Frankó Attila, a játszótér vezetője. – Az első nap rendszerint az ismerkedésé, most is a játszótéren kezdtük a hetet, hétfőn drámajátékozás folyt Farkas Attiláné Edit vezetésével, aki most is olyan feladatokat hozott, ami pillanatok alatt összerántotta a csapatot. Mivel igen meleg volt, a kincskeresés után a vizes játékok kerültek a középpontba. A gyerekek nagyon élvezték a vízibombázást és a vízipisztolyozást, sőt, nem csak ők, mi is. Mi, máltaisok szeretünk velük együtt részt venni a szórakoztató feladatokban.

Hasonlóképp nyilatkozott Groska Adrienn is, aki korábban önkéntesként, idén viszont már a játszótér munkatársaként vett részt a táborban.

– Több másik táborban is önkénteskedtem már, de mindig jó volt látni, hogy mennyire jó szervező csapat adja meg a Máltai Tábor magját – mesélte Adrienn. – A legtöbb tábor mögött egy jól összeszokott brigád áll, akik azon vannak, hogy minél több felejthetetlen élményt nyújtsanak a gyerekeknek. És itt nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, akár az egészen egyszerű ötletek is tarolhatnak. Szerintem a Máltai Tábor igazi különlegessége abban rejlik, hogy itt a felnőttek nem félnek gyerekké válni – természetesen csak bizonyos kereteken belül, hiszen a szabályok betartásáért, a biztonságukért mi felelünk.

– A programok alatt végig együtt vagyunk, együtt játszunk, és azt sem bánjuk, ha vizesek vagy sárosak leszünk. A táborozóink imádják ezt a mentalitást. Néha szükség van arra, hogy részesei legyünk a csínytevéseiknek, hogy értékeljük a humoros próbálkozásaikat, hiszen ilyenek ők, és mi ezzel tudunk kapcsolódni hozzájuk. Szóval benne vagyunk a buliban teljes gyermeki szívvel.

A Máltai Tábor résztvevői a keddi napot Gyopároson töltötték. Mint ahogyan tavaly, idén is sok fiatal önkéntes segítette a táboroztatók munkáját.

– Nagyon örülünk, ha a régi táborosaink felajánlják a segítségüket. Pozitív visszajelzés ez a számunkra, hisz ezek szerint szeretnek köztünk lenni – folytatta Frankó Attila. – A szerdai napon az esős idő miatt a B tervet kellett elővennünk, a kiszombori kukorica-útvesztő helyett Szegedre utazott a csapat, ahol a fő program a mozizás volt. Csütörtökön Gellértegyháza volt a cél, ahol egész nap ügyességi feladatok vártak a gyerekekre. A számháború sem maradhatott ki a sorból, ezt a klasszikus tábori programot sosem unják meg a gyerekek. Mi, felnőttek is beöltöztünk, hisz azért is vagyunk itt, hogy együtt élvezzük a játékokat a táborozóinkkal.

Pénteken Körös-torokra indul a csapat, ahol nem lesz más dolguk a gyerekeknek, mint hogy élvezzék az egész napos pancsolást. A jövő heti táborterv is hasonló lesz, a szervezők remélik, az időjárás sem húzza keresztül a számításaikat. Napközis táborból ezt a kettő szervezi meg idén a Máltai Játszótér, viszont Frankó Attila elmondta, augusztus 9-e és 11-e között ottalvós tábort tartanak majd a Gyulai Városerdőben. Ez már a hátrányos helyzetű gyerekek számára nyújt kikapcsolódást, a háromnapos program pályázati segítséggel valósul meg.

Fotók: Máltai Játszótér Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.