- hirdetés -

Borsi Hajnalka előadásának helyszíne volt augusztus 28-án a Máltai Játszótér. Az Aranycsepp – Falatnyi gondoskodás az élet kezdetén nevet viselő programra elsősorban fiatal édesanyákat vártak, hiszen a szoptatás felkészítő előadás lényege az volt, hogyan gondoskodjunk gyermekünkről élete kezdetén. 

Az önkéntes szoptatási segítőként tevékenykedő Borsi Hajnalka tért haza Orosházára és várta az érdeklődőket, ismerőseit, a játszótér dolgozóit programjára. Mint mondta, munkaköre szerint kismamáknak, várandósoknak, frissen szült édesanyáknak vagy éppen 1-2 évvel ezelőtt szülő édesanyáknak segít és ad tanácsokat szoptatás terén.

Tavaly kezdett el ezen a területen tanulni, jelenleg IBCLC minősítési szoptatási tanácsadónak készül. Ez egy nemzetközi fokozatnak számít és amíg két évig a tanulmányait folytatja, önkéntesként is tevékenykedik. Főleg Budapesten, Csepel környékén önkénteskedik, de mivel Orosházáról származik, így szívesen tért vissza szülővárosába is, hogy segíthessen az itt élő kismamáknak vagy akár csak érdeklődőknek. A hétfő délutáni program is egy ilyen alkalom volt.

– A szoptatás nemcsak azért fontos, mert egy táplálkozási forma a csecsemőnek, hanem a kötődést, a biztonságot, a nyugalmat, a stresszoldást, a fájdalomcsillapítást és még sorolhatnám, mennyi pozitív dolgot tud magával hozni. Szóval különleges apropója nincs a mostani előadásomnak, csak annyi, hogy akik most készülnek a szoptatásra vagy nemrég szültek és nehézségekbe ütköztek, azoknak tudjak egy kis segítséget nyújtani – tette hozzá Borsi Hajnalka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.