- hirdetés -

Első alkalommal rendezte meg nyílt napját az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálhatták a nekik tetsző elfoglaltságokat és látványosságokat. Versenyautók, rallyautók, modellek, bemutatók és jótékonyság jellemezte a programot.

Modellautókkal és repülőkkel, igazi versenyautókkal, pilótákkal várta vendégeit az Orosháza Városi Modellező Klub. Akinek már volt RC autómodellje, most egy jó lehetőséget kapott arra, hogy aszfaltozott pályán is letesztelje, de a klub modelljeit is kipróbálhatták a rákóczitelepi pályára látogatók. Ezen kívül sem unatkozhattak a résztvevők, hiszen az idén 80 éves klub a gyerekeknek is szervezett betétfutamokat, akik futóbiciklivel és rollerrel szelhették a köröket.

– Ezen a pályán ugye mi szoktunk több versenyt is rendezni és azt tapasztaltuk, hogy bármennyire élvezetesek és kiélezettek a versenyek, viszonylag kevés a látogató. Ahhoz pedig, hogy az emberek megismerjék a modellezést, érdemes olyan rendezvényeket szerveznünk, mint a mostani, ahová bárki eljöhet, megnézhetnek egy versenyt, ők maguk is kipróbálhatják, vagy egyszerűen csak jól érezhetik magukat – árulta el Rosinsky Norbert, a klub autós szakosztályvezetője.

A rendezvény vendége volt többek között a mindössze 11 esztendős Gilyén Krisztián, aki fiatal kora ellenére Kiss Norbert digitális kamion Európa-bajnoki csapatának tagja. Márta János Nagyszénáson szerzett már számos vidám percet az autókat és az autósportot kedvelőknek, ő is elfogadta a szervezők meghívását. A Kárai Exclusive Racing Car Service és Benkő Antal is kihozta büszkeségét, de egy sárga Corvette is begurult a helyszínre, amit érdeklődve vehettek szemügyre a látogatók, akik emellett egy jótékony célhoz is csatlakozhattak a Viharsarki Állatőrség Alapítvány támogatásával.

Az eseményre ellátogattak az ONKC kézilabdázói is. A Forma 1 iránt rajongók sem unatkoztak, hiszen a Mercedes csapat egyik autójának a kicsinyített mása is körözött egyet a pályán.

– Nagyon nagy szeretettel fogadtuk az orosházi RC modellezők meghívását, akik tulajdonképpen viszonthívtak minket, hiszen néhány héttel ezelőtt mi is elhívtuk őket jetskizni. És persze van két közös értékünk: az állatvédelem és a technikai sportok iránti rajongás – ezt már Bóday Pál, a Jet Power Hungary Kft. kommunikációs igazgatója nyilatkozta érkezése után.

Velük tartott a Szurkolók az állatokért mozgalom csapata is, akik szintén adományokkal érkeztek. Arra kértek mindenkit, hogy egyrészt becsüljék meg a fantasztikus orosházi klubot és segítsék az állatvédelmet és a hasonló civil megmozdulásokat, ami nagyon fontos lehet egy közösségnek. Minden adott volt tehát Rákóczitelepen, hogy a gyerekek és a felnőttek egy tartalmas vasárnapot tölthessenek el közösen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.