- hirdetés -

Jet-skizéssel, vegán ebéddel, quadozással és szakmai beszélgetésekkel készültek következő, július 15-16. között esedékes országos bajnoki futamukra Dunaharasztiban, a jet-ski sport Hungaroringjén, a Jet Power Hungary taván az orosházi RC Modellautó Klub tagjai.

A csapat tagjai, Rosinsky Norbert elektromos Forma 1-es versenyző, Pap János, Gibala Ferenc és Kordován Attila 1:10-es túraautóbajnokok, Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok, hétszeres magyar bajnok, szimulátor világ- és Európa-bajnok, Gelencsér Olivér, a világ legfiatalabb jet-ski világbajnoka, Teletál Tibor vagy az éppen hatodik születésnapját ünneplő Szurkolók az állatokért mozgalom csapatával strandoltak és jet-skiztek Magyarország első számú vízimotoros bázisán.

– Különleges, sokszínű társaság gyűlt össze nálunk, hiszen Kiss Norbert évek óta márkanagykövetünk és jövő évtől, a Can-Am motorkerékpár márka visszatérése kapcsán még az eddigieknél is fontosabb szerepet szánunk neki termékeink kommunikációjában, míg a Szurkolók az állatokért mozgalmának évek óta partnerei, támogatói vagyunk – fogalmazott Bóday Pál.

A Jet Power Hungary kommunikációs igazgatója elmondta, hogy elismerésünk jeléül hívták meg magunkhoz az Orosházi RC modellezőket, akik nem csak nagyszerű eredményekkel, de összetartó közösségként is példát mutatnak, így terveik között szerepel, hogy nagyobb RC modellautó versenyeiken a cégük termékeivel megjelenjenek és keressék az együttműködés lehetőségeit. 

Bóday Pál elmondta, hogy a hatodik születésnapjuk alkalmából a Szurkolók csapatának kemény magja számára nem csak jet-skizési, quadozási és az orosházi modellezők jóvoltából  modellautó vezetési lehetőséget, de fekvenyomó padot és bokszzsákot is biztosítotthattak a kikapcsolódáshoz, hiszen  aktivistáik között számos korábban, küzdősportokban hírnevet szerzett élsportoló is van.

A beszélgetések során kiderült, hogy a jet-skizés és az RC modellautózás egyaránt kitűnő kikapcsolódás és megunhatatlan kiegészítő sport élsportolók számára, mindazoknak, akik fizikumukat és reflexeiket élményszerű mozgással akarják karbantartani.

Azt is megtudtuk, hogy az orosházi modellezőket éppen Kiss Norbert Európa-bajnoki címei inspiráltak arra, hogy RC modell kamionokat is építsenek. Terveik között szerepel az Eb-n való részvétel, amely ha sikeres lenne, elmondhatnák, hogy szimulátoron, a valóságban és modellautó méretben is a magyarok uralják a kamionsportot a világban.

Július 2-án az 1:5 Rally Magyar Bajnokság soron következő fordulójának helyszíne lesz a rákóczitelepi modellpálya. A Trabiring Modellező Egyesület és az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub szervezésében rendezik meg az izgalmas versenyt, ahová az ország számos pontjáról érkeznek majd a versenyzők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.