- hirdetés -

Szokásos nyári edzőtáborukat tartják a napokban a Contact K.T.H.E. egyesület kick-boxolói Gyopárosfürdőn. A foglalkozások során a küzdelmi- és a formagyakorlati szabályrendszerre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az előbbi kategóriában vasárnap rögtön egy övvizsga keretében kamatoztathatják majd a tanultakat, de az őszi versenyszezontól is a tavaszihoz hasonló jó eredményeket várnak.

A nyári edzőtábor immár hagyománynak számít az orosházi egyesület életében, ezúttal július 20-án kezdték meg a közös foglalkozásokat, pénteken pedig már a délelőtti és a délutáni turnusban is kemény, többórás edzések vártak rájuk. Vezetőedzőjük, Puravecz Péter elmondta, hogy mintegy 30 versenyzővel nyitották meg a tábort és összesen 6 oktatóval kezdték meg a foglalkozásokat.

Formagyakorlat szempontjából ez jelenthet akrobatika-, speciális kéztechnikás- és fegyveres oktatást is, a küzdelmi szabályrendszerben résztvevők pedig vasárnap egy övvizsga keretében kamatoztathatják a tanultakat.
– Úgy döntöttünk, hogy személyre bontva kell meghatároznunk a szakmai anyagot, hiszen mindenki más fejlődési ciklusban van. A formagyakorlati részt és az azzal foglalkozó 10-12 versenyzőnket, így háromfelé osztottuk be.

Így például van egy haladó edzésünk, ahol a szaltók különböző változatait gyakoroljuk. Hívtunk segítségül egy mindössze 23 éves, de már többszörös világ- és Európa-bajnok ukrán hölgyet, ő a kéz- és fegyvertechnikákat oktatja, valamint nem először van itt velünk Balogh Dávid, aki szintén az akrobatikai elemekre felügyel. A sátorban pedig az övvizsgára való felkészítés zajlik a kondorosi egyesület vezetőedzőjének segítségével – ismertette a részleteket az egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter.

A sportolók eddigi 2023-as teljesítményéről elégedetten nyilatkozott, kiemelve az utánpótláskorú versenyzők eredményeit, akik nemrég debütáltak, de már az első versenyeiken is letették a névjegyüket. Sok arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek az elmúlt hónapok során, ami büszkeségre és bizakodásra adhat okot, valamint jelzi, hogy jó irányba halad munkájuk. Hozzátette, hogy a gyerekeken kívül a felnőtt és a haladó versenyzők is megérdemlik a dicséretet, hiszen jó úton haladnak ahhoz, hogy a közeljövőben jó eredményeket érjenek el a világversenyeken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.