- hirdetés -

A múlt hétvégén rendezték a Hortobágyon a Nemzeti Vágta egyik elődöntőjét, ahol a kishuszár vágta döntőjére pályázók közt ott volt az orosházi „csodapóni”, Nárcisz, új lovassal, Rozs Anna Júliával a nyergében.

Az orosházi Hajdu család birtokában két remek póni, Nárcisz és Ricsi található. Kétségtelenül az eredményesebb és híresebb, Nárcisz, akivel lovasa, Hajdu Fanni az elmúlt években minden Magyarországon megnyerhető póni versenyt megnyert, sőt St. Moritzban, a White Turfon sem találtak legyőzőre. Az idei Nemzeti Vágtán, a szigorú szabályok miatt Fanni már nem lovagolhatott a „kishuszárok” közt. Lova számára új lovast kellett találnia.

Julcsi mosolyog, a felvezető, Hajdu Zoltán pedig jelzi, hogy minden rendben (Fotó: Juhász Tiborné Zsóka)

Fanni barátnője, Ricsi eddigi lovasa, Rozs Anna Júlia állhatott rajthoz Nárcisszal a Hortobágyi Vágtán, vasárnap. A rendkívül meleg idő nem könnyítette meg sem a szervezők, sem a lovasok, sem a lovak dolgát, de a délelőtti előfutamon Nárcisz repült, mintha mi sem történt volna és nyert új lovasával is. A délutáni helyi döntőn aztán a Szentkirály színeiben induló párost, egy rajtnál elkövetett kisebb hiba miatt hátra sorolták és a megismételt rajtban jókora hátránnyal kellett indulniuk. Rozs Anna Júliát és Nárciszt nem zavarta meg a rajtnál lezajlott kisebb közjáték, ledolgozták a hátrányukat és magabiztosan nyerték a Hortobágyi Vágtát, biztosítva helyüket a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban tartandó döntőben.

– A startnál mindkét alkalommal meg kellett birkózni a lóval, mert nem feltétlenül azt akarta csinálni, amit én szerettem volna. Amikor kijöttünk a startból, már minden rendben ment. Nagyon élveztem a dolgot. Akkor sem pánikoltunk, amikor a második futamnál hátra soroltak bennünket, erre külön taktikával készültünk. Tudtam, hogy van annyi a lóban, ami elég lesz a győzelemhez. Nagyszerű élmény volt Nárcisszal versenyezni – meséli a döntőbe jutott Rozs Anna Júlia.

A Nemzeti Vágta döntőjét eddig a fővárosban, a Hősök terén rendezték. Idén először változik a helyszín és kerül át a Kárpát-medencei lovasokat megmozgató versenysorozat fináléja Szilvásváradra, ahol már egy orosházi ló biztosan szerepelni fog.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.