- hirdetés -

A lovassportok Orosházi szerelmesei megszokhatták, hogy ha egy rajtlistában Nárcisz nevét olvassák, akkor az utóbbi évek mindent megnyerő Hajdu Fanni-Nárcisz páros négylábú tagjáról van szó. A bajnok páros azonban – a Nemzeti Vágta idejére – elválik egymástól.

Nárcisz a Nemzeti Vágta idei szezonjában is starthoz áll majd, a zsoké váltást pedig a vágta szigorú szabályai indokolják. A szabályzat szerint a lovasok 16. életévüket betöltve versenyezhetnek póni lovaikkal utoljára így Hajdu Fanni számára a Kishuszárok versenye a tavalyi szezonnal véget ért.

Az idei évben a pónilovak és lovasaik bemutatásakor Rozs Anna Júlia neve hangzik majd el Nárcisz neve mellett, hiszen egy párosként küzdenek majd a kvalifikációért a Nemzeti Vágtán.

-Juli az előző években Ricsi nevű pónimmal állt starthoz a Nemzeti Vágta előfutamain és döntőjén. Az idei évben Nárcisz új lovasának kiválasztása az én feladatom volt. Több éves barátságunk és az elmúlt években nyújtott rengeteg támogatása és segítsége megerősítette bennem, hogy Rozs Anna Júliát szeretném látni a számomra eddig közel 30 győzelmet hozó társamon, Nárciszon – indokolta a választást a többszörös Champion, Hajdu Fanni.

Rozs Anna Júlia itt még Ricsi nyergében. A felvezető: Hajdu Fanni (Fotó: Juhász Tiborné Zsóka)

A fiatal budapesti illetőségű zsoké izgatottan kommentálta az idei év nagy lehetőségét:

– Mindig is csodáltam mennyi erő van Nárciszban és milyen rendkívüli gyorsasággal fut. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer nekem is adódhat lehetőségem egy „csoda lóként” emlegetett pónival versenyezni. Rendkívül fontos Nárcisz számára az összhang és a bizalom, hiszen sikerült már megtapasztalnom, hogy olykor mennyire nehezen kezelhető is tud lenni. Eleinte félelmetes volt egy ilyen eredményes és kiemelkedő képességű klasszison ülni, de ez az érzés a közös munkáink során már elmúlt. Élvezetes számomra az összeszokás és a közös megmérettetéseinkre való felkészülés. Egy kis izgalommal, de nagyon várom a futamokat idei versenytársam nyergében. Nem kell félnem Nárcisztól, hiszen a legjobb kezekben, tudok készülni Fannival és édesapjával, Hajdu Zoltánnal, akik mindent megtesznek azért, hogy készen álljak erre a feladatra – mesélte érzéseit megosztva Rozs Anna Júlia.

A két barátnő, Hajdu Fanni (b) és Rozs Anna Júlia

Juli és Nárcisz első közös megmérettetése július 16-án lesz a Nemzeti Vágta hortobágyi előfutamán, ahol Szentkirály színeiben szurkolhatunk majd az orosházi Nárcisznak és új budapesti lovasának a 15 éves Rozs Anna Júliának. Bízunk benne, hogy kvalifikálják magukat a Nemzeti Vágta nagy döntőjébe, amit szeptember 30. és október 1. között rendeznek meg a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.