- hirdetés -

A múlt hét végén folytatódtak a Magyar Póni Championátus versenyei Budapesten, a Kincsem Parkban. A Champion esélyes, orosházi Hajdu Fanni ismét mindkét lovával starthoz állt.

Nem sokat pihenhetett Nárcisz, az orosházi csodapóninak kikiáltott sokszoros győztes a Nemzeti Vágta megnyerése után. Hat nappal azután, hogy a vágta döntőjén megkapta a győztesnek járó dísztakarót, ismét rajthoz állt. Ezúttal már a Kincsem Park egyenes pályáján, kis gazdájával a nyeregben, a Póni Championátus futamán.

Nárcisz és Hajdu Fanni már nyertek egy sor futamot ebben a versenysorozatban, így az esélyek kiegyenlítése céljából tíz méter hátrányból kellett nekivágniuk a távnak. Sem Fanni, sem Nárcisz nem hatódott meg különösebben ettől a ténytől. Hamar ledolgozták a térhátrányt és a megszokott magabiztossággal és fölénnyel nyerték a futamot.

Ricsit és Hajdu Fannit komoly küzdelemre késztették a riválisok (Fotó: Magyar Póni Championátus)

Az orosházi lovas – ahogy az elmúlt fordulókban már megszokhattuk – mindkét lovával starthoz állt ezen a hétvégén is. Másik futamában, Ricsi nyergében már komoly küzdelemre késztették. Ricsi nem a leggyorsabb ló ebben a mezőnyben, de nagyon tud küzdeni és a csupaszív kis póni, illetve a jó lovas összhangja ebben a futamban is meghozta a sikert, még ha a Nárcisszal bemutatott nagy fölény itt nem is volt jellemző.

Októberi két győzelmével az orosházi Hajdu Fanni már csak karnyújtásnyi távolságra van az újabb Champion címtől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.