- hirdetés -

Szeretettel vár mindenkit Gádoroson a nemrégiben nyílt Kocsis Kolbászműhely! Kocsis Márk hentes, az üzlet tulajdonosa csupán 23 éves, mégis sok-sok tapasztalattal, és még annál is több lelkesedéssel vágott bele hentesüzletébe. A fiatalember számos szakmai díjjal rendelkezik, és közeli célként tűzte ki maga elé a mestervizsga megszerzését is. Az ambiciózus szakember azt mondja, termékeivel a hagyományos ízvilág nagyszerűségét hirdeti, áruiban megtaláljuk a családi tradíciókat, amelyeket szeretne minél több emberhez eljuttatni.

– Gyerekkorom óta hentes szerettem volna lenni, már háromévesen ott voltam a családi disznóvágásokon, sőt, még az ovis farsangon is böllérnek öltöztem – mesélte mosolyogva Kocsis Márk. – Persze senki sem vette ezt túl komolyan, pedig én már akkor nagyon elszánt voltam, ezért is jelentkeztem később a szegedi Fodor József Szakképző Iskola és Gimnáziumba. Ott tanultam szakmát, hálás vagyok az iskolának, hogy egy külföldi gyakorlatra is lehetőséget adott. Hat hetet tanultam a franciáktól Brestben, hatalmas élmény volt, bár őszintén szólva nem igazán építettem be az ottani ízvilágot a saját termékeimbe. Franciaországban teljesen más a fűszerezés, nem beszélve arról, hogy ott alig fogyasztanak sertéshúst, helyette inkább a marhát választják. Én viszont viszem tovább a családi receptet, úgy készítem ma is a kolbászt, ahogyan azt annak idején öregapáméktól láttam. Mindenkinek más az ízvilága, ez tény, így nem is lehet mindenkinek megfelelni. Én a sajátom szerint sózom, borsozom, köményezem, paprikázom a húst, nem gondolom túl a fűszerezést, inkább a hagyományos ízeket szeretem.

Márk utolsó éves szakiskolásként megnyerte A szakma kiváló tanulója országos versenyt. A gádorosi fiatalember sosem félt a munkától, már 16 évesen a nagyszénási vágóhídon dolgozott, mellette esti iskolában készült az érettségire. Ezután az orosházi vágóhídra került, majd egy pusztaföldvári húsipari cégnél bővítette tudását.

2020-ban kezdte el saját műhelye kialakítását, álma szépen, apránként vált valóra. Jelenleg a hét első felében részmunkaidőben dolgozik egy vágóhídon, csütörtöktől vasárnapig pedig a saját vállalkozását építi.

– Eleinte csak füstölt árut gyártottam, de aztán, ahogy megismertek, megindult a kereslet a friss termékeim, a hurka, sütőkolbász, kenőmájas, disznósajt, tepertő, fehér- és húsos szalonna iránt is. Az utóbbi kettőből sosem tudunk eleget csinálni, az mindig pillanatok alatt elfogy. Mára már a vásárlók válogathatnak a friss tőkehúsok, bőrös húsok között is, legfrissebb újításunk a juhbeles grillkolbász, ami most a nyári időszakban nagy népszerűségnek örvend. A sertésbélbe töltöttel ellentétben ez sokkal roppanósabb, hamarabb át is sül, és a juhbél más ízt kölcsönöz neki. Időről időre szeretnék majd új kínálattal előrukkolni, de csakis gondos kísérletezés után, hisz számomra az a legfontosabb, hogy a vevők minőségi árut vigyenek haza, és hogy elégedetten térjenek vissza – fogalmazott Márk.

A fiatal hentest egyre inkább megismeri és megszereti a környék is, büszke arra, hogy a gádorosi vevők mellett többen járnak hozzá Nagymágocsról, Nagyszénásról, Fábiánsebestyénről és Orosházáról.

– Talán az íz mellett azért is keresik annyian a termékeinket, mert igyekszünk jó áron kínálni azokat – folytatta. – Felesleges telhetetlennek lenni, helyette inkább szépen, apránként építem tovább a vállalkozásomat. A mennyiség nem mehet a minőség rovására, szeretném, ha minden vásárlás után elégedettek lennének a vevőim. Úgy érzem, sikerült megalkotnom azt az ízvilágot, amit a mi vidékünkön élők igazán szeretnek. Már most úgy érzem, teljesült a gyermekkori álmom, és nagyon bízom benne, hogy sokan megszeretik majd a termékeimet.

A Kocsis Kolbászműhely péntekenként reggel 7-től délután 4-ig, szombaton és vasárnap pedig reggel 7-től délig tart nyitva Gádoroson a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 152. szám alatt.

Telefonszám: 06703112601

A kolbászműhely Facebook oldalának eléréséért kattintson a linkre!

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.