- hirdetés -

Magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a kaposvári U15-ös Európa-bajnokságon az Orosházi Birkózó Egyesület fiatal versenyzője, Bódi Csaba. A folytatás is hasonlóan alakult, a legjobb nyolc között azonban már jobbnak bizonyult az örmény birkózó. Az orosházi sportember végül a vigaszágon búcsúzott a küzdelmektől.

Harminc ország közel 600 sportolója vesz részt a Kaposváron csütörtöktől vasárnapig zajló U15-ös birkózó Európa-bajnokságon. Köztük az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) tehetséges versenyzője, Bódi Csaba, aki a szabadfogású mezőny 48 kilogrammos súlycsoportjában lépett szőnyegre pénteken. A sorsolás alakulhatott volna könnyebben is, hiszen már a selejtezők során várt rá mérkőzés, egy bolgár ellenféllel kezdett.

Ez azonban a vártnál is jobban sikerült, magabiztos, 11-0-s győzelemmel múlta felül Berke Ibraijamot és jutott tovább a legjobb 16 közé, ahol Angelo Pirrone személyében olasz birkózó várt rá. És egy iszonyú kemény küzdelem, ha csak a végeredményt nézzük, hiszen 1-1-el végződött a találkozó, az orosházi birkózó később szerzett pontjának köszönhetően győzött és jutott tovább a negyeddöntőbe.

Örmény birkózó következett a legjobb 8 versenyző között, ellene azonban már nem sikerült az újabb bravúr. Csaba ekkor még a vigaszágban bízhatott, abban, hogy örmény ellenfele legyőzi a török birkózót, bejut a döntőbe és ezzel őt is továbbviszi. Mivel ez meg is történt, így már a szombati napon várhatta a vigaszágon grúz vagy finn ellenfelét.

A grúz fiatalember érkezett meg, a mérkőzés tétje a bronzéremért való küzdelem volt. Kőkemény mérkőzés bontakozott ki, a grúz végül tussal győzött és vehetett részt a helyosztókon, de Csaba sem vallott szégyent, hiszen 3-4-re ő vezetett. Az orosházi birkózó így két győzelemmel zárta az Európa-bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.