- hirdetés -

Harminc ország közel 600 sportolója vesz részt a Kaposváron csütörtöktől vasárnapig zajló U15-ös birkózó Európa-bajnokságon. Köztük az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) tehetséges versenyzője, Bódi Csaba, aki a szabadfogású mezőny 48 kilogrammos súlycsoportjában lép majd szőnyegre.

Az U15-ös Európa-bajnokságot 2017-ben hívta életre a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW), eleinte minden ország két versenyzőt indíthatott súlycsoportonként, ez azonban változott, immár csak három kategóriában lehet két birkózót nevezni. A hazai pályán, azaz Kaposváron megrendezett kontinenstornán a magyar válogatott teljes, 39 fős csapatot indít, tehát szakáganként 13 fiatal lép majd szőnyegre.

– Ez a korosztály nagyon fiatal, nem szabad nagy elvárások elé állítani a birkózókat, hiszen itt még nem az eredményesség, hanem a tapasztalatszerzés a legfőbb feladat. Fontos, hogy minél többet birkózzanak, természetesen érmeket szeretnénk nyerni, és erre esélyünk is van, de nem dől össze a világ, ha valakinek ez nem sikerül. Ez csupán az első lépcsőfoka a nagyon hosszú útnak, jó erőfelmérő, hogy jelenleg hol tartunk a nemzetközi mezőnyhöz képest – vélekedik Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója a szervezet honlapján.

Bódi Csaba a dobogó tetején, sikereivel kivívta a válogatott szereplést (Fotó: egyesület)

Magyarország második alkalommal ad otthont az U15-ös EB-nek, 2018-ban Győr volt a házigazda. Mindhárom válogatott Kaposváron készült az elmúlt hetekben, jól sikerült programot tudhatnak maguk mögött. Orosházi szempontból a pénteki naptól kezdve lesz érdemes követni az eseményeket, a szabadfogású küzdelmek kezdetével. Ebben a kategóriában, a 48 kilogrammos súlycsoportban lép majd szőnyegre az Orosházi Birkózó Egyesület ifjú versenyzője, Bódi Csaba.

A fiatalember nemrég Kreatív Diák Díjat vehetett át a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézményének tanulójaként, de a Hét sportolója rovatunkban is bemutattuk őt. Akkor úgy nyilatkozott, nagyon szeretne az Európa-bajnokságról érmet hazahozni, később pedig a serdülő korosztály után az idősebbek közt is megszerezni a válogatott mezt és kontinens-, valamint világversenyeken képviselni hazáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.