- hirdetés -

A hétvégén, a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont a Honvéd Kupa keretében a birkózók szabad-, és kötöttfogású, valamint női felnőtt és U23-as válogatóversenyének. A megmérettetésen öt orosházi birkózó vett részt.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) öt versenyzővel képviselte városunkat, akik közül a legidősebb, az U23-as korosztályú Jochim Márk volt. A többiek főképp a junior korosztályt képviselve mérették meg magukat a felnőtt mezőnyben.

Súlycsoportjában Jochim Márk lett a legeredményesebb magyar versenyző (Fotó: OSBK)

Mint Páli Sándortól, az orosházi klub vezetőedzőjétől megtudtuk, a 79 kilóban Márk nagyszerűen birkózott és a legeredményesebb magyar versenyzőként végzett. Mindössze a döntőben tudta a svájci Umar Mansur Mavlaev megállítani. Ennek ellenére a szövetség még nem nyilatkozott abban a kérdésben, hogy kik azok a versenyzők, akiket kivisznek az Európa-bajnokságra. Ugyanebben a súlycsoportban lépett szőnyegre a másik orosházi fiú, a junior korosztályú Gábor Zalán, akinek a harmadik helyet sikerült megkaparintania.

A három orosházi lány is eredményesen szerepelt. Az 59 kilóban Laczkó Petra számára a verseny valódi célja a műtött válla kipróbálása és a további versenyrutin szerzése volt. A váll kibírta, csak alig fájdult meg a verseny végére, a megszerzett harmadik hely pedig szép eredmény.

Páli Mirella a 62 kilósok mezőnyében versenyzett. Neki is sikerült a döntőig menetelnie, ahol a pécsiek versenyzője Soliman Yasmine akadályozta meg az aranyérem megszerzésében. Mirella esetében a fontosabbnak számító megmérettetés e hétvégén lesz. Saját korosztályában megnyerte első válogatóversenyét, a másodikat rendezik a hét végén, reméljük hasonló eredménnyel, mint az elsőt.

Páli Mirellát is csak a döntőben tudták megállítani (Fotó: OSBK)

A harmadik Spartacus hölgy versenyző Balázs Renáta volt, aki a 76 kilóban Virág Zsófia és Nyikos Veronika mögött szerzett bronzérmet.

– Összességében elégedett vagyok a válogatón látottakkal. Minden versenyzőnk kihozta magából a maximumot és jól birkóztak. Talán Mirella döntőbeli veresége lett volna elkerülhető, de neki is inkább a saját válogatóján kell a hétvégén bizonyítania – foglalta össze a vezetőedző.

További örömteli hír a Spartacus háza tájáról, hogy Pusztai Márk a serdülő válogatottal, a hétvégén Kolozsvárott vesz részt nemzetközi versenyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.