- hirdetés -

Az ország egész területére másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos július 10. hétfőtől, egészen július 12. szerda éjfélig. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében kiemeli, mindenki gondoskodjon a megfelelő védelemről.

A hőség különösen veszélyes a kisgyermekekre, az idősekre, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élőkre nézve, így arra kérjük a teljes lakosságot – kiemelten a kockázati csoportba tartozókat –,  hogy ennek figyelembevételével tervezzék jövő heti teendőiket – írja az www.nnk.gov.hu. Azt tanácsolják délelőtt 11 és délután 15 óra között, ha tehetjük ne tartózkodjunk a napon, illetve figyeljünk oda az elegendő vízfogyasztásra. Aki pedig tóparton, vagy strandon tölti ezeket a napokat felhevült testtel semmi esetre se ugorjon a vízbe.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát. A szabadban dolgozók, illetve a fesztiválokon szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen. Aki autóban hagyott gyermeket vagy házikedvencet lát azonnal hívja a segélyhívószámot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.