- hirdetés -

Nyáresti romantikus dallamok címmel tartott koncertet a Békés Megyei Szimfonikus Kamarazenekar a Petőfi Művelődési Központban. A klasszikus darabok között rengeteg ismerős dallal találkozhattak, melyek az érzelmek világába kívánták vezetni az érdeklődőket. Ezzel kapcsolatban Uhrin Viktor, a zenekar koncertmestere kiemelte, igyekeztek olyan zenéket összeválogatni, amelyek a románc, a szenvedély üzenetét közvetítik.

Romantikus dallamok szólaltak fel július 7-én este a Petőfi Művelődési Központ koncerttermében. A klasszikus darabok azonnal magukkal ragadták a közönséget, akik élvezték, hogy a kellemes nyáresti időben lágy dallamok között tölthetik szabadidejüket.

– A mai koncertünk címe, Nyáresti romantikus dallamok. Elsősorban olyan zenéket válogattunk össze, ami nem szerző szerint romantikus, hanem az érzelmek és a szenvedélyek kifejezésére alkalmas. Emellett jellemző rájuk a harmónia újítása, a népiesség. A legfontosabb egy előadás során, hogy átadjuk azokat az érzelmeket a közönségnek, amiket a zeneszerző egy-egy műben megírt. Nagyon remélem, hogy a mai dallamokat is szívesen fogják majd hallgatni – mondta a koncert kezdete előtt Uhrin Viktor, a zenekar művészeti vezetője és koncertmestere.

A zenék között több ismerős dallamot is felismerhetett a közönség. A kellemes hangok pedig folyamatosan csalogatták a művelődési központba az érdeklődőket. Csernai Lajosné, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nyugdíjba vonuló tanára orosháziként lépett a színpadra, elmondása szerint, a kötődés mindig izgalmasabbá teszi a koncerteket.

– 1977 óta járok ebbe a zenekarba, ennyi idő alatt pedig sok szép élményt éltünk meg együtt. A zenekarban ülni nagyon különleges érzés, ennek az élményét szeretném átadni a tanítványaimnak is. A hét elején volt a búcsú hangversenyem, ahol két diákommal együtt köszöntem el az iskolától. Úgy gondolom nagyszerű dolog, hogy fiataloknak adhattam át a tudásomat, idén pedig egy egykori tanítványomnak diplomakoncertje is volt, ő jövőre kezd majd tanítani a művészeti iskolában. Ezaz egyik legszebb dolog számomra tanárként – hangsúlyozta Csernai Lajosné.

A koncerten egymást váltották a vidámabb darabok, az igazi romantikát tükröző dallamok.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.