- hirdetés -

Csodás zenei élményben lehetett része azoknak, akik szerda este kilátogattak az Árpád-kertbe. A Hősök szobra előtt ezúttal kamara zenekar szólaltatta meg a legismertebb klasszikusokat.

Ismét bebizonyosodott, hogy a nívós, magas színvonalon előadott zenére vevő az orosházi közönség. Legyen az a Duna Művészegyüttes népzenés, néptáncos produkciója, vagy – mint szerda este – a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekarának klasszikus zenei összeállítása.

Mintegy százan várták a hét órai kezdést az Árpád-kertben, a szökőkút szélén, a padokon, vagy épp a szobor talapzatán ülve. Ez a nézőszám aztán a koncert során még gyarapodott, hisz az arra sétálók, kerékpározók közül is többen megálltak hallgatni a muzsikát. Mint azt Uhrin Viktor zenekarvezetőtől megtudtuk, a Tér-zene program hivatalosan véget ért, de mintegy ennek folytatásaként, ha úgy tetszik ráadásként, az együttes még eljött hozzánk.

Szépszámú közönség gyönyörködött a muzsikában (Fotó: Horváth Bence)

– Három koncertünk volt ezt megelőzően ezzel a programmal. Felléptünk Békéscsabán, Gyulán és Békésen. Az, hogy szabad tér, a műsorválasztásban jelentkezik. Igyekszünk olyan programot összeállítani, ami mindenki számára élvezhető, hisz talán olyanok is vannak a szabadtéri közönségben, akik soha nem voltak még koncertteremben klasszikus zenét hallgatni. Itt a legnépszerűbb klasszikus művekből játszunk néhányat – ismertette Uhrin Viktor.

Vivaldi, Négy évszak című művéből a Nyár volt a nyitó zene. Ezt Bach követte, majd jöttek sorra a zeneirodalom gyakran játszott művei. Mozart: Kis éji zene, Strauss: Kék Duna keringő, Pizzicato polka és a többi. A végén, meglepetés-ráadásként Brahms muzsikája is felcsendült, rendkívül művészi előadásban és maradandó zenei élményt adva a hallgatóságnak, akik nem is fukarkodtak a tapsokkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.