- hirdetés -

A komolyzene orosházi szerelmesei számára ismét egy nyár esti csemegével szolgált a Békés-megyei Szimfonikus Zenekar. Réz,- és fafúvós koncertet hoztak az Árpád kert árnyas fái alá.

A négy rézfúvós csapatát két-két trombita és harsona, a fafúvósokat zongorával kísért három fuvola alkotta. A zeneművészek dolgát nem könnyítette meg az időjárás. A nagy meleg ugyan elmúlt, de az élénk szél hol az egyik hol a másik művész kottáit vitte el. Hiába a csipeszek, többször is, többen kényszerültek futni az „elrabolt” kották után.

A rézfúvósok kvartettje kezdte a koncertet…

A zenészek aztán úrrá lettek a problémákon és egy igen magas színvonalú, változatos összeállítású koncerttel örvendeztették meg a mintegy száz kilátogató orosházit. A zeneszámok közt egy-egy kis ismertetőt is hallgathattunk, az épp aktuális mű keletkezéséről, szerzőjéről, koráról.

… a fuvolisták pedig folytatták (Fotók: Horváth Bence)

Azt mondják, egy jó zenész otthon van minden műfajban. A csabaiak erre ékes például szolgáltak, hisz a reneszánsz zenétől egészen a pop slágerig mindent elővezettek a koncert során, mégpedig a tőlük megszokott igen magas színvonalon.

– A három részből álló sorozat első koncertjét Békéscsabán adtuk a Csaba-gyöngye stégen és az orosházihoz hasonlóan azt is szeretettel fogadta a közönség. Kicsit aggódtunk az itteni koncert előtt a szabad tér miatt, hisz többször kellett futnunk a kották után, de ez is hozzájárult, hogy egy oldottabb hangulatú, könnyed, nyári koncertet hallhasson a közönség – mondta el Kaczkó Gabriella, az együttes fuvolistája.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.