- hirdetés -

Ismét zeneszó csendült fel az Árpád-kertben, a nyári koncertek sorozata július 7-én a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar előadóinak produkciójával folytatódott. Az érdeklődők felváltva hallgathatták meg az együttes fuvolatriójának és kürtkvartettjének előadását.

Számos szabadtéri koncertnek és hangversenynek adott otthont a közelmúltban az Árpád-kert, július 7-én a Nyáresti Dallamok programsorozat keretében ezúttal a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar képviselői várták a zenekedvelő érdeklődőket. Elsőként a zenekar fuvolatriója lépett fel Gál Csaba zongoraművész kíséretében, majd a kürtkvartett is bemutatkozott.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar fuvolatriója… (Fotó: Horváth Bence)

A fuvolatrió tagja, Kaczkó Gabriella elmondta, amikor a szimfonikus zenekar lehetőséget kapott, hogy a vonósok és fúvósok nyári koncerteket adjanak, kézenfekvőnek tűnt, hogy ők képviseljék a fafúvósokat, a rézfúvós zenésztársak közül pedig a kürtkvartett csatlakozott hozzájuk. Az orosházi produkciót megelőzően négy helyszínen, Békésen, Békéscsabán, Gyulán és Vésztőn léptek fel.

– Ez már az ötödik közös koncertünk, a zenekar vonós formációi egy másik körutat járnak be, de többnyire ugyanazokon a helyszíneken játszanak. Mi, a fuvolatrió kizárólag romantikus szerzők műveivel készültünk. Olyan dalokat hoztunk a közönségnek, melyet könnyű, nyári, de minőségi zenének gondolunk – tette hozzá Kaczkó Gabriella.

… és kürtkvartettje lépett fel az Árpád-kertben a Nyáresti Dallamok program keretében (Fotó: Horváth Bence)

A fuvolatrió és a kürtkvartett végül felváltva játszotta le a dalokat közönségüknek, akik minden esetben tapssal köszönték meg nekik a színvonalas produkciókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.