- hirdetés -

Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázatot nemrég az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat, akik június 8-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-termében vehették át a Kreatív Diák Díjaikat. Most külön-külön is bemutatjuk a díjazottakat, ezúttal az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és tagintézményeinek felső tagozatos diákjait.

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézmény

Kruzslicz Dóra 6. e osztály

Kitűnő tanulmányi eredménnyel, példás magatartással és szorgalommal tanuló diák, aki fantáziájával is gyakran lenyűgözi pedagógusait. Részt vesz az iskola tehetségprogramjában és az iskolai élet minden rendezvényébe szívesen bekapcsolódik, a közösség motorja. Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti csoportjának tagja. A tanév végi kiállításon gyönyörű rajzait az iskola tanulói is megtekinthették.

Versenyeredményei: A IV. Schéner Mihály Képzőművészeti Verseny különdíjasa, a Lant és Kard – Petőfi 200 versillusztrációs országos rajzverseny középdöntőjébe is bejutott alkotásával. Az Orosháza születésnapjához kötődő Városismereti Versenyen a 3. helyezést érte el csapatával. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kötődő Petőfi 200 – A velünk élő Petőfi Regionális versmondó versenyen is részt vett.

Györgyi Edina 7. e osztály

Jól tanuló, példás magatartású diák, igazán kreatív személyiséggel. Részt vesz az iskola tehetségprogramjában, különösen a művészetek felé vonzódik, a rajzban mutatkozik meg tehetsége. Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola képző­művészeti csoportjának tagja. A tanév végi kiállításon gyönyörű rajzait az iskola tanulói is megtekinthették.

Eredményei: Orosháza Város és Körzete Méhész Egyesület alkotói pályázat, 2022. ősz – 1. helyezett. A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Kölcsey Ferenc versmondó és népdaléneklési versenyéhez kapcsolódó képzőművészeti és fotópályázaton a „Petőfi a szupersztár” – Hogy nézne ki, mit csinálna manapság Petőfi? kategóriában 2. helyezett lett. Az idei tanévben kezdte meg a foglalkozásokat Budavári Zsófia gyógypedagógus állatasszisztált foglalkozásain. A lovasterápiához kötődően Fóton rendezik meg évente az országos versenyt, ahol 1. helyezett lett.

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Buzai Dorka 8. a osztály

Megbízható, az iskola iránt elkötelezett diák, nyolc éven keresztül kitűnő tanuló. Az Országos történelem és műveltségi vetélkedő országos fordulóján csapatban két éven át döntős, történelem tantárgyból. A Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencia országos versenyen arany minősítést szerzett. A Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáján regionális és országos fordulóban több alkalommal ért el előkelő helyezést. A Történelem a számítógépen országos pályázaton csapatával az utóbbi két évben a dobogón végzett. Idén, az Országos Német Nyelvi Verseny megyei fordulójában 2. helyezést ért el. Aerobic sportágban versenyszerűen sportol. Diákolimpián csapatával országos 1. helyezést, Aerobic Magyar Bajnokságon országos 8. helyezést, Aerobic FISAF Synergie Kupán országos 1. helyezés szerzett 2023-ban.

Dimák Dorottya Edit 8. a osztály

Az iskola ének-zene tagozatos diákja, nyolc évig kitűnő tanuló. Szerény, megbízható, kedves személyiség, munkájára igényes, akinek segítségére társai mindig számíthatnak. Az énekkar oszlopos tagja, a fellépések, minősítések aktív részese. Hat éve hegedül, évek óta vív. Különböző versenyeken mindkét területen több éve sikeresen szerepel. Két tanéven át bejutott csapatával az Országos történelem és műveltségi vetélkedő országos döntőjébe, valamint ugyancsak csapatban a Történelem a számítógépen országos pályázaton 1. és 3. helyezést ért el. Országos Német Nyelvi Versenyen az utóbbi két tanévben megyei 1. helyezett.

Szikora Zsombor 8. c osztály

Nyolc éven keresztül kitűnő tanuló. A társaival és a felnőttekkel is tisztelettudó. Minden tanévben több tantárgyból is dicséretet kapott kimagasló teljesítményéért. Közösségi ember, igazi csapatjátékos, aki példamutató magatartásával öregbítette iskolája hírnevét.

Édesapja nyomdokaiba lépve már kisgyerekként otthonosan érezte magát a kézilabda kapuban, a sport iránti aktív érdeklődése a mai napig jelen van az életében, hiszen hatéves kora óta kézilabdázik. 2022 novemberében többlépcsős sikeres felvételi eljárás keretében felvételt nyert a Pick Szeged Kézilabda Akadémiára, így szeptembertől Szegeden folytatja tanulmányait és kézilabda pályafutását.

Eredmények: Kézilabdacsapatával az idei szezonban az U15-ös másodosztályú bajnokság bajnokai lettek, az U16-os bajnokságban hatodik helyen végeztek. Májusban a körzeti atlétika többpróbán csapatával ezüstérmes lett.

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézmény

Bódi Csaba Róbert 8. d osztály

Kimagasló megyei, országos és nemzetközi sport versenyeredményeket tudhat maga mögött. Ebben a tanévben nem csak az Országos Diákolimpián ért el mind kötött, mind szabad fogásban 1. helyezést, de magyar bajnok is lett szabadfogású birkózásban. U15 válogatottként májusban Lengyelországban képviselte hazánkat, ahol korcsoportjában 1. helyezést ért el. Számos országos és nemzetközi válogatóversenyről hozott haza aranyérmet. Például, az id. Besze László nemzetközi emlékverseny győztese is volt. Július 6-a és 9-e között Kaposváron, az Európa bajnokságon képviseli Magyarországot szabadfogású birkózásban, 48 kilogrammos súlycsoportban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.