- hirdetés -

A tanév ugyan lezárult, de a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói júniusban sem maradtak adósak a kiváló eredményekkel.

Az iskola a 2022/2023-as tanévben is bejutott a Medve Szabadtéri Matekverseny budapesti döntőjébe. A versenyt a Gellért-hegyen rendezték meg június 10-én. Mindkét csapat nagyon szépen szerepelt, végül az országos 16. helyezést érték el.

A 10.B osztályos csapatot Hodálik Ádám, Koncz Krisztián és Viczián Márk alkotta, felkészítő tanáruk Nagyné Dömötör Márta volt. A 11.B osztályosok közül Antali Panna, Gellény Anna Zsófi és Mihály Bálint vett részt a versenyen, felkészítő tanáruk Misinszkiné Szőke Nóra volt.

A gimnázium 5/8 osztályos tanulója, Bóka Brigitta a Petőfi 200 országos irodalmi versenyen volt érdekelt, ahol az előkelő 5. helyezést szerezte meg. Felkészítő tanára Polgár Nelli volt.

Június 24-én, Szegeden rendezték meg ünnepélyes keretek között a Csizmazia Pályázat díjátadását. A pályázat célja, hogy a névadó Csizmazia György tanítói munkásságával összhangban elősegítse természeti környezetünk megismerését és megértését, ennek érdekében az érdeklődő tanulókat önálló munkára serkentse és a legjobbakat díjazza. A Táncsics 9.B osztályos diákja, Gordos Dominik sisakos kaméleonról szóló írása is bekerült a legjobbak közé, díjazott pályamunka lett. Dominik felkészítő tanára Gabnai Edit volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.