- hirdetés -

Pénteken rajtolt el az Egy vérből vagyunk kezdeményezés, mely a külhoni magyarokkal való összetartozásra és a segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Orosházát a második napon, július 1-én érintette a futásból és kerékpározásból álló program, a reggeli órákban a Rákóczi út és a Huba utcára sarkára érkezett meg a kerékpáros társaság és indult tovább egy rövid pihenőt követően.

A kilencedik alkalommal meghirdetett jótékonysági program június 30-án Bonyhádról rajtolt, a résztvevők pedig majd 740 kilométerrel odébb, az erdélyi gyergyószárhegyi gyermekotthonnal szemben lévő tatárdombi emlékműnél érnek célba. A távot az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány felkért ultrafutói teljesítik részben futva, részben kerékpárral, hozzájuk minden nap két-három ponton is lehet csatlakozni.

Egyikük, Sperka Tamás elmondta, hogy idén kötötték össze először a futás egy kis kerékpározással, így pedig az útvonal teljesítése közben is eljuthatnak még több gyermekotthonba, ahova cipőadományokat és egyéb ajándékokat szállítanak, a helyszíneken is népszerűsítve kicsit a mozgást, a gyerekekkel való együttműködést.

– Úgy gondoljuk, sőt tulajdonképpen az egyik mottónk, hogy mi nem elfutunk a probléma elől, hanem odafutunk a problémához és igyekszünk benne segítséget nyújtani. Próbáljuk nekik átadni azt, hogy semmi sem lehetetlen. Ezeket a távokat sem lehetetlen leküzdeni, így számukra is fontos tudni, hogyha valamit nagyon szeretnének, azt meg is tudják valósítani – árulta el.

Az összesen hatnapos rendezvény tehát sokkal több, mint jótékonysági futás, a 740 kilométeres táv teljesítése során sporttábort és gyermekfesztivált szerveznek a nehéz sorsú fiataloknak. A gyergyószárhegyi célbaérést követően pedig kezdetét veszi az Egy vérből vagyunk gyerekfesztivál, ahol nagyjából háromszáz, a környék gyermekotthonaiban élő fiatalnak fognak programot szervezni.

Orosházát a második napon, tehát július 1-én érintette a kezdeményezés útvonala. A kerékpáros társaság a reggeli órákban, 8:30 körül érkezett meg a Rákóczi út és a Huba utca kereszteződéséhez, a Penny Market áruházhoz. A csapat egy rövid, 5-10 perces pihenőt követően pedig már indult is tovább Csorvás, Telekgerendás, majd Békéscsaba irányába.

Dávid Zoltán polgármester is a helyszínen fogadta őket, aki elmondta, a sport mindig egy ragyogó kezdeményezés, ez a program pedig az egészségmegőrzés mellett a jótékonyság keretében történik, rászoruló gyerekeknek segítenek.
– Én úgy gondolom, hogy ez a cél megérdemli a támogatást, hatalmas teljesítményt nyújtanak és mutatnak be példaként a többieknek is. Csak gratulálni lehet hozzá – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.