- hirdetés -

Pénteken rajtol az Egy vérből vagyunk, a program a külhoni magyarokkal való összetartozásra és a segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Orosházát a második napon, azaz július 1-én érinti majd a kezdeményezés útvonala, a reggeli órákban a Rákóczi út és Huba utca sarkára érkezik a kerékpáros társaság.

A kilencedik alkalommal meghirdetett jótékonysági futás június 30-án Bonyhádról rajtol majd, a résztvevők pedig 740 kilométerrel odébb, a gyergyószárhegyi gyermekotthonnal szemben lévő tatárdombi emlékműnél érnek célba. A távot az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány felkért ultrafutói teljesítik részben futva, részben kerékpárral, hozzájuk minden nap két-három ponton is lehet csatlakozni.

Az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója szerint a hatnapos rendezvény ugyanakkor sokkal több mint jótékonysági futás, a 740 kilométeres táv teljesítése során ugyanis több gyermekotthonnak ajándékoznak sportcipőket, továbbá sporttábort és gyermekfesztivált szerveznek a nehéz sorsú fiataloknak. A gyergyószárhegyi célbaérkezést követően pedig kezdetét veszi az Egy vérből vagyunk gyerekfesztivál, ahol nagyjából háromszáz, a környék gyermekotthonaiban élő gyermeknek fognak programot szervezni.

Orosházát a második napon, tehát július 1-én érinti a jótékonysági futás és kerékpározás útvonala. A kerékpáros társaság körülbelül 8:30 körül érkezik meg a Rákóczi út és Huba utca kereszteződéséhez, az érdeklődőknek tehát érdemes lesz már 8:15 körül összegyűlni a Penny Market parkolójában. Itt lesz a csatlakozási pont is, melyhez regisztrálni a következő linkre kattintva lehet: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScdOzi…/viewform.

Itt körülbelül 5-10 perces pihenőt követően halad tovább a csapat Csorvás, Telekgerendás, majd Békéscsaba irányába.
– Várunk mindenkit, akit érdekel ez a jótékonysági akció. Útközben sportcipőket adunk át gyermekotthonokban élő fiataloknak – derült ki a közleményből.

Bővebb információkat a következő linkeken találnak az érdeklődők:
https://www.facebook.com/events/172964002323251
https://www.facebook.com/egyverbolvagyunk

Borítókép: Egy vérből vagyunk jótékonysági futás (Forrás: Egy Vérből Vagyunk Alapítvány)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.