- hirdetés -

Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázatot nemrég az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat, akik június 8-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-termében vehették át a Kreatív Diák Díjaikat. Most külön-külön is bemutatjuk a díjazottakat, ezúttal a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola középiskolás növendékeit.

Bakos Margit

A művészeti iskola fuvola-hegedű szakos tanulója. Fuvola tanára Kovács Beáta, hegedű tanára Ördög Ágnes. Tanulmányainak elsődleges szakja a hegedű volt, emellé választotta a furulyát majd a fuvola szakot. Mindkét tárgyból letette 6. év végén a művészeti alapvizsgát. A művészetek iránt fogékony, érdeklődő, kreatív növendék. Közösségformáló személyiség, mindkét szakon az alap követelményeken túl aktív részvevője a kamaraegyütteseknek. Hangszeres játékával, az együttesekben való közösségi munkájával követendő példát mutat a kisebb növendékeknek is. Az együttesekkel rendszeres résztvevője iskolai és városi fellépéseknek. A 2022/2023-as tanévben részt vett az Orosházán megrendezett Békés Vármegyei Könnyűzenei Fúvósversenyen.

Eredményei: Szóló kategóriában fuvola játékával ezüst minősítésben részesült. Kamara kategóriában a fuvola együttessel arany minősítésben részesült.

Kovács Georgina

A 2017/2018-as tanévtől tanul képzőművészet, grafika és festészet tanszakon, tanára Dankó Richárd. Kezdettől fogva érdekelte az alkotás minden formája. A kiadott feladatok mellett nagyon szívesen alkot önállóan, órákon és szabadidejében is. Rendkívül kreatív, kísérletező, szereti kipróbálni a különböző, változatos festési technikákat. Kedvenc eszköze az anilines festék, amellyel akvarell papírra szeret festeni. Az évek során számos országos, megyei és regionális rajzpályázaton ért el kiváló eredményeket. A 2022/2023-as tanévben az országosan meghirdetett Boldogság rajzpályázat nyertese lett. 2022. december 8-án a szintén országos Karácsony angyalai rajzpályázaton 1. helyezést ért el. 2023. január 22-én a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium által kiírt országos Kölcsey rajzpályázaton korcsoportjában 1. helyezést ért el.

Tóth Nikoletta

Kezdetben moderntánc, később furulya és fuvola szakon tanult. Miután felvételt nyert a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatára, a hangszerek mellett jelentkezett az iskola magánének szakára is, ahol két évig Hadobásné Bálint Zsuzsa volt a tanára, másfél éve Pörneki Anikónál tanul. A további cél a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakára való sikeres felvételi. Rendkívül sokoldalú, céltudatos személyiség, tehetségét az évek során számos kiváló versenyeredmény igazolja. Szóló énekével és az iskola magánének kamaracsoportjával számos iskolai és városi rendezvény műsorát színesítette. A felvételire készülés mellett ebben az évben is több rangos megmérettetésen vett részt.

Eredmények a 2022/2023-as tanévben: Kék Duna Euromusic Nemzetközi Énekverseny, Dömsöd, Musical kategória – PSOMK Díj, Országos Musical és Operett Kurzus Verseny – arany minősítés, Kilincs Fesztivál, Budapest, ének kategória – 3. helyezés, Contest Média Verseny, Szentes – Legjobb Énekhang Díj, Csongrád Megyei Népdaléneklési Verseny – kiemelt arany minősítés, Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának szakmai díja, a végzősök körében – Csörgősipka Díj

A Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a zenés színész szakon, felvételi során bejutott a harmadik fordulóba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.