- hirdetés -

Gyorsan elrepült az elmúlt másfél hét, március 27-én a végéhez érkezett az idei, immár 22. alkalommal megrendezett Tavaszi Művészeti Fesztivál. A programsorozatot méltóképpen zárták, hiszen a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola oktatói, pedagógusai adtak emlékezetes koncertet a művészetet kedvelő érdeklődőknek.

Még március 18-án vette kezdetét Orosházán a 22. Tavaszi Művészeti Fesztivál egy nagyszabású megnyitó ünnepséggel, egyben a képzőművész növendékek kiállításával. Ezt követően pedig számos koncerten, előadáson bizonyították tehetségüket a növendékek az elmúlt napokban, a művészetet kedvelő érdeklődők és családtagjaik, barátaik legnagyobb örömére. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva is kiemelte, hogy mozgalmas másfél hetet zártak le március 27-én.

– Én úgy gondolom, hogy nagy volt az érdeklődés mindegyik program iránt, akár a vonósok, akár a fúvósok, akár a zongoristák koncertjén. Külön kiemelnék egy olyan eseményt, melyet mindannyian nagyon izgatottan vártunk, ez volt az egykori növendékeink koncertje. Örülünk, hogy ilyen sokan haza tudtak jönni és láthattuk a fejlődésüket, valamint hogy hogyan haladnak tovább zenei pályájukon. Ezen kívül a képzősöknek is volt egy családi napja, ahol nagyon sokféle alkotás, ajtó- és ablakdíszek születtek a gyerekek és családtagjaik jóvoltából – sorolta.

Most viszont nem a diákoké, hanem tanáraiké volt a főszerep, ők zárták le koncertjükkel a fesztivált. Egyikük, Szabados-Tóth László klarinéttal mutatkozott be a közönségnek. Mint mondta, gyerekkorában a bátyja is ezen a hangszeren játszott, így ő is nagyon hamar megszerette.
– Nagy megtiszteltetés ez a mai nap, nemcsak nekem, hanem az összes zenetanár kollégám számára, hiszen a művészeti fesztivál kicsúcsosodása most ez a koncert, melyre nagy szeretettel készültünk – nyilatkozta még a kezdést megelőzően.

A rendezvény kezdetén még Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve a művészeti iskolában folyó értékteremtő munkát.

A művészeti oktatás-nevelés által teljesebbé válhat az ember, gazdagabb lelkűvé. Nemcsak az önkifejezésben van jelentősége, hanem abban is, hogy a növendékek megtapasztalják az egymás közötti összhangot, a közösség erejét és az alkotás örömét. Az elmúlt napokban láthattunk kiállítást, hallhattunk zenét, részünk volt táncelőadásban – emelte ki.

Hozzátette, hogy a rendezvénysorozat értéket képvisel Orosháza életében, csakúgy mint maga az intézmény. A növendékek és a tanárok folyamatos fellépői a városi rendezvényeknek, emelik az események fényét, ezért ő maga is ajándékot adott át. Kardosné Bánhidi Éva vette át ismét a szót kiemelve a felajánlásokat. A korábbi évek hagyományainak megfelelően ugyanis az iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány ismét megköszönte a támogatók segítségét és a művészeti tevékenységek átadását. A díjakat az alapítvány elnöke, Horváthné Kriczki Zita adta át.

Ezután pedig következhetett a koncert, ahol a művészeti iskola pedagógusai igazán kitettek magukért, a művészetet kedvelő érdeklődők legnagyobb örömére. Különböző hangszerek és zenei korszakok találkoztak, méltóképpen lezárva az elmúlt másfél hét, egyben a 22. Tavaszi Művészeti Fesztivál történéseit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.