- hirdetés -

Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázatot nemrég az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal, melyre az általános- és középiskolák, a Kodolányi János Egyetem, valamint a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevezhetett korcsoportonként 3-3 diákot. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat, akik június 8-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-termében vehették át a Kreatív Diák Díjaikat.

A város önkormányzata nevében Dávid Zoltán polgármester is csatlakozott a kezdeményezéshez és külön elismerésben részesítette a diákokat. A polgármester beszédében köszönetet mondott a díjazottak mellett a felkészítő tanároknak és szülőknek is.
– Büszkék lehettek magatokra és legyetek is! Mi büszkék vagyunk rátok, arra, amit csináltok és arra kérlek benneteket, hogy továbbra is ilyen ügyesen, tehetségesen folytassátok utatokat – hangsúlyozta.

A polgármester köszöntőjét követően a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei léptek fel, elsőként Dimák Dorottya és Major Lénárd hegedű duója (zongorán kísért: Lászlai Krisztina, felkészítő tanárok: Jankó Zita, Ördög Ágnes), majd Kiss Lilla és Mikulás Kata fuvola duója következett (zongorán kísért: Tulkánné Fintor Dóra, felkészítő tanár: Kovács Beáta). Az előadásokat követően Bojtor István alpolgármester, az Oktatási Kerekasztal elnöke mondott köszöntőt.

– Arra gondoltunk, hogy nem feltétlenül csak azoknak ítéljük oda a díjakat, akik kitűnő év végi bizonyítványokkal teljesítik a tanéveket, bár rájuk is nagyon büszkék vagyunk. Hanem azoknak, akik a tanulmányaik mellett még valamilyen művészeti ágazat vagy akár a sport terén is kreatívnak bizonyultak az elmúlt hónapok, évek során. Szeretnénk, hogy ne csak a diáktársak, a tanárok, a szülők vagy hozzátartozók tudják azt egy diákról, hogy eredményes és kreatív, hanem egész Orosháza megismerhesse a tehetséges tanulókat – mondta Bojtor István. Hozzátette, bíznak benne, hogy a jövőben hagyománnyá válhat a kezdeményezés.

Ezt követően a díjazottakat iskolánként és korcsoportonként szólította ki az esemény műsorvezetője, Oroveczné Egervári Zsuzsanna, akik ezt követően a méltatások felolvasása alatt vették át elismeréseiket. Az ünnepélyes pillanatokat követően az Oktatási Kerekasztal titkára, dr. Blahó János is köszöntötte a díjazottakat. Kiemelte, hogy az Orosházi Járás nem véletlenül került az intézmények teljesítményének tekintetében a legjobbak közé. Ez a hozzáadott pedagógiai értékeknek, a tehetséggondozásnak és a diákok által elért eredményeknek volt köszönhető.

– Ez az esemény meggyőzött arról, hogy helye van Orosháza kulturális naptárában. Szent-Györgyi Albert mondta a következőket: Amilyen a jelen iskolája, olyan lesz a nemzet jövője. Azon dolgozunk, hogy a fenntartói színesség Orosházán valóban értéket teremtsen. Kiépítettük az óvoda-általános iskola-középiskola-egyetem tehetséghidat és az óvoda-általános iskola-középiskola-munka világa karrierösvényt, hogy a képességek és a szorgalom alapján a diákok olyan jövőt építhessenek ki maguknak, mellyel sikeresek és egyben boldogok is lehetnek – hangsúlyozta.

Nánási János, az OrosCafe Kft. ügyvezető-főszerkesztője zárta a köszöntések sorát, mely során további sok sikert kívánt a díjazottaknak, egyben jó pihenést a közelgő nyári szünetre, a végzősöknek pedig kitartást a hátralévő vizsgáikhoz. Elmondta, a méltatások során elhangzott sikerek mind megalapozzák a díjazottak jövőbe vezető útjának sikerességét. De nem szabad megfeledkezni a szülőkről és a pedagógusokról sem, akiknek a támogatása nélkül nem juthattak volna el idáig.

Az esemény végén a díjazottak egy nagy közös csoportképre is összeálltak, majd egy Ficsor Zoltán mestercukrász által készített 100 szeletes torta várt a rendezvény résztvevőire.

A díjazott diákok listája a következő, az oroscafe.hu oldalon és az Orosházi Életben hamarosan külön-külön is bemutatjuk majd őket:

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Erős Martin 3. b osztály
Horváth Zsófia 4. a osztály
Csiki Marcell 4. b osztály

Fodor Nóra 5. a osztály
Keresztes Kornél 8. a osztály
Szabó Virág Lili 8. b osztály

Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Alzubi Yahya 4. évfolyam
Kiss Zsófia 4. évfolyam
Walki Dorina 4. évfolyam

Csernyi Ákos 7. évfolyam
Kovács Klaudia Alexa 7. évfolyam
Szalkay Csaba Levente 8. évfolyam

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézmény
Bokros Levente 3. e osztály

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Tóth-Gáspár Boróka 4. a osztály
Czombos Olivér 4. b osztály
Hegyesi Glória Lora 4. c osztály

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézmény
Barák János 4. d osztály

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézmény
Kruzslicz Dóra 6. e osztály
Györgyi Edina 7. e osztály

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Buzai Dorka 8. a osztály
Dimák Dorottya Edit 8. a osztály
Szikora Zsombor 8. c osztály

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézmény
Bódi Csaba Róbert 8. d osztály

Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
Deák Alíz 3. évfolyam
Polyák Sára Margit 3. évfolyam
Zsoldi Anna 4. évfolyam

Orbán Júlia 6. évfolyam
Pusztai Márk Szabolcs 6. évfolyam
Bényei Nelli 7. évfolyam

Horváth Medárd Sándor 10. évfolyam
Nyári Zsófia Boróka 10. évfolyam
Török Virág 11. évfolyam

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium
Kulcsár Anna Helga 7/8. osztály
Vannai Lívia 7/8. osztály
Major Lénárd Ákos 8/8. osztály

Dobrai Ádám 12/8. osztály
Molnár Marcell 12. b osztály
Varga Szilárd 12. b osztály

GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Szarvas Ádám 12. évfolyam
Kiszely Nándor 13. évfolyam
Székely Ivett 13. évfolyam

Kodolányi János Egyetem:
Ács Orsolya első éves hallgató

Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
Jónás Alíz
Kaizler Fruzsina
Oroszi Anna

Vas Milán László
Bencsik Jázmin
Nagy Gergely Tibor

Bakos Margit
Kovács Georgina
Tóth Nikoletta

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.