- hirdetés -

Minden évben kulturális találkozót szervez az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesülete. Idén is több településről érkeztek a Petőfi Művelődési Központba, hogy június 24-én együtt töltsenek egy délelőtött. A rendezvényen több programmal is készültek, valamint közös ebéd és tombolanyeremények is vártak a nyugdíjas klubok tagjaira. Az esemény fő célja, hogy ezek a szervezetek minden nehézség ellenére is összetartsanak.

A hagyományoknak megfelelően idén is Orosházán találkoztak a járás nyugdíjas egyesületeinek tagjai. Szverle István, az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesületének elnöke kiemelte, nagy szükség van az összefogásra ezekben az időkben, ilyesfajta közösségre pedig egész Magyarországon nincs másik példa.

– Mindenki hozni szokott magával valamilyen műsort. Idén elsőként a csorvási fúvószenekar és mazsorett csoport mutatkozik be, majd nagyszénási nyugdíjas klub táncosai következnek. A műsort végül a szentetornyai Magunkért Egymásért Civil Egyesület színtársulata egy humoros darabbal zárja – ismertette a programot az elnök. – Mindig jó a hangulat ezeken az alkalmakon, a nyugdíjasok mindig szeretnek találkozni egymással, amely úgy gondolom ebben az időszakban egyre fontosabbá is válik – hangsúlyozta.

Az elnök beszéde után az önkormányzat nevében Gyapjasné Béres Enikő mondott köszöntöt, aki kiemelte, az egyesületek feladata az, hogy megtanítsák a következő generációknak, hogy mennyire fontos és jó érzés egy közösség részének lenni, hiszen a közös élmények megszépítik a napokat. Az egyesületek találkozójára Tótkomlósról, Csorvásról, Csanádápácáról, Békéssámsonról, Gádorosról és Nagyszénásról is érkeztek. A produkciók hatalmas tapsot kaptak, a csorvási fúvószenekar ismerős dallamait a mazsorettesekkel kiegészítve óriási tapssal fogadta a közönség. A bemutatók sora egyre feljebb emelte a hangulatot, majd közös ebéddel és tombolahúzással zárták a június 24-i programot.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.