- hirdetés -

Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg az orosházi és környékbeli nyugdíjasok kulturális fesztiválját. Bárki megmutathatta tehetségét, akinek kedve és mersze volt hozzá, éltek is sokan a lehetőséggel a június 17-ei rendezvényen. Igen színes lett így a bő órás műsor, amelyben versmondás, népdaléneklés és latintánc-produkció is szerepelt.

A Petőfi Művelődési Központ Szokolay termében tartották meg a az orosházi és kistérségi nyugdíjasok kulturális fesztiválját. A megjelenteket Gabnai István, az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek egyesületi elnöke köszöntötte.

– Igyekeztünk kitenni magunkért és egy színes, élményekben gazdag rendezvénnyel megörvendeztetni a nyugdíjas társadalmat, főként azért, mert az elmúlt években a járványhelyzet miatt erre nem volt lehetőségünk. Tizenegy egyesület gyűlt itt most össze, köztünk vannak a nagyszénási, gádorosi, rákóczitelepi, szentetornyai, csanádapácai, tótkomlósi, békéssámsoni és kaszaperi nyugdíjasok mellett természetesen az orosháziak is. A mintegy százötven vendéget a kulturális élmények mellett finom ebéd, tánc és sok közös beszélgetés várja, hisz azért vagyunk itt, hogy jól érezzünk magunkat, ápoljuk a régi kapcsolatokat, és új barátságokat szőjünk – emelte ki Gabnai Isván.

Bús Jánosné, az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek elnökhelyettese, a Barátság Nyugdíjas Klub vezetője elmondta, a nyugdíjasokon telik ugyan az idő, de istenigazából mégsem öregszenek. Ők azt a korosztályt képviselik, akik szeretnek együtt lenni, közös élményeket szerezni, és egy ilyen rendezvényen örömmel és érdeklődőn hallgatják meg, nézik meg, majd tapsolják meg társaik produkcióit.

A fesztivál vendége volt Dávid Zoltán polgármester is, aki beszédében az idős korosztály tagjait méltatta.

– Én azt vallom, hogy önök azok, akik megteremtették azt a sok-sok lehetőséget, amely ma a rendelkezésünkre áll. Az önök kétkezi munkájából táplálkozunk mi is, hiszen önök mind hozzájárultak ahhoz, hogy Orosháza és a járás települései ilyen széppé váljanak. Kérem, hogy azt a sok-sok bölcsességet, amely felszaporodott az évek során önökben, adják tovább a fiatalabbaknak! Mi ezekből tudunk tanulni, ezek által tudunk gazdagodni – emelte ki a polgármester.

A nyugdíjasok versszavalatai, tánc- és énekprodukciói után a Harangos Néptáncegyüttes adta elő fantasztikus műsorát, majd az aranyhangú Horváth Andrea énekelt a vendégeknek. A Himnuszt követően finom, háromfogásos ebéd adott energiát a nyugdíjasoknak ahhoz, hogy bírják a mulatást, amelyhez a talpalávalót Kasza Béla és társa húzta. Az idei fesztivál sem maradhatott el a tombolahúzás nyújtotta izgalmak nélkül, a szerencsések most is értékes nyereményeket vihettek haza. A rendezvény végén eljött a búcsúzás ideje, de nem kell sokáig nélkülözniük egymás társaságát a térség nyugdíjasainak. Gabnai István ugyanis már szervezi is az egyesületek tagjai számára a következő közös kirándulást.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.