- hirdetés -

Tavaszköszöntő bált rendezett a Nagyszénási Barátság Nyugdíjas Klub, amelyre a környék tíz egyesülete volt hivatalos. Közel száz fő bulizott együtt a Czabán Samu Általános Iskola ebédlőjében szombat este.

A megjelenteket Bús Jánosné Magdika, a Nagyszénási Barátság Nyugdíjas Klub vezetője köszöntötte, a rendezvényen részt vett az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesülete, a Magunkért Egymásért Civil Egyesület, a Gádorosi Dr. Hidasi László Nyugdíjas Egyesület, a Mozgáskorlátozottak Gádorosi Egyesülete, a Békéssámsoni Aranyeső Nyugdíjas Egyesület, a Békéssámsoni Mozgáskorlátozottak Klubja, a Mozgáskorlátozottak Kaszaperi Egyesülete, a Magyarbánhegyesi Esthajnal Nyugdíjas Klub, az „Életet az éveknek” Csorvási Nyugdíjas Klub és a Battonyai Harangvirág Nyugdíjas Klub vezetősége és több tagja is. A megjelenteket szépen feldíszített terem, finom vacsora és élőzene várta.

– A tavasz az élet ünnepe, és annak öröme, hogy élünk, lélegzünk, itt vagyunk. Minden más csak ráadás – mondta megnyitóbeszédében Nagy Attiláné, Nagyszénás alpolgármestere, a helyi gondozási központ vezetője. – Sokan várjuk már a tavaszt, a nagy hideg és szürkeség után a fényt, a színeket és a melegebb időt. Virágzik a nárcisz, nyílik a tulipán, megjöttek az első gólyák, átállítottuk az órát, de ez a várt évszak még mindig nem érkezett meg igazán. Bizonyára azért, mert feledékeny, hisz már ő sem fiatalodik. Így most Önökön a sor, hogy jelezzék neki, itt vagyunk és nagyon várjuk! Akár hívószóval, akár tánccal, de csalogassák közénk végre a tavaszt!

A műsor részeként versek és táncprodukciók váltották egymást. Medvegy Pálné szavalata után a Nagyszénási Barátság Táncklub bizonyította be, hogy a nyugdíjas korosztály is tud még rázni rendesen. Szverle István, a Magunkért Egymásért Civil Egyesület (MECE) klubvezetője saját versével gyönyörködtette a nagyérdeműt, őt követően pedig a MECE tánccsapata szórakoztatta a közönséget.

„Sok jó ember kis helyen is elfér. Ezt ma Búsné Magdika be is bizonyította” – fogalmazott Szverle István nagyon találóan. Valóban, a terem minden négyzetmétere ki volt használva, főkét hogy a megjelentek nagy része nemcsak beszélgetni, vacsorázni és a tombolahúzáson izgulni érkezett. A műsor után szabaddá vált területet birtokba vették a bálozó nyugdíjasok, és ismét megmutatták: lehet, a testükön fog az idő, de a mulatós kedvükön bizony soha.

Fotó: OrosCafé és a Nagyszénási Barátság Klub gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.