- hirdetés -

Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázatot nemrég az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat, akik június 8-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-termében vehették át a Kreatív Diák Díjaikat. Most külön-külön is bemutatjuk a díjazottakat, ezúttal a Székács József Evangélikus Iskola gimnazista diákjait.

Horváth Medárd Sándor 10. évfolyam

A sport az életében nagyon fontos szerepet tölt be. Korábban lovastornázott és három évig versenytáncolt. 2018-ban az atlétikára esett a választása, Földesi Róbert tanár úrnak köszönhetően, aki a mai napig Medárd tanára és edzőként is egyengeti az útját. Két évvel ezelőtt határozta el, hogy a hivatásos katonai pályát választja, ott képzeli el a jövőjét. Több katonai táborban is részt vett az elmúlt években. Például, az iskola és a Honvédelmi Minisztérium által közösen indított kadétprogramban is.

Eredmények: Diákolimpia 2019 megyei döntő távolugrás – 3. hely, 4×100 méteres váltó – I. hely, országos dönt, távolugrás 14. hely. Diákolimpia 2020 körzeti döntő 100 méteres síkfutás – 1. hely, távolugrás 2. hely. Diákolimpia 2021 csapatverseny, távolugrás – 2. hely, svédváltó 7. hely. Diákolimpia 2022 megyei döntő 100 méteres síkfutás – 2. hely, 200 méteres síkfutás – 3. hely, távolugrás 4. hely, Diákolimpia 2023 100 méteres síkfutás – II. hely, 200 m síkfutás V. hely, távolugrás – 2. hely

Nyári Zsófia Boróka 10. évfolyam

Első osztályos kora óta a Székács iskola tanulója. Mindig szívesen vett részt különböző versenyeken, szakkörökön és utazásokon. Jelenleg, angol tagozaton tanul, az elmúlt évben megszerezte az angol középfokú nyelvvizsgát, tervei között szerepel a felsőfokú nyelvvizsga megszerzése is. Érdeklődési köre elég széles skálán mozog, ezért sem meglepő, hogy 2022 őszén kipróbálta magát a Tudományos Diákköri Konferencián Békéscsabán. Munkáját a zsűri különdíjjal értékelte, és ez lehetővé tette, hogy bejuthasson az országos döntőbe is, ahol egyetemistákkal mérethette meg magát és ahol szintén különdíjas lett.

Török Virág 11. évfolyam

Első osztályos kora óta a Székács iskola diákja. Kitűnő tanuló. Két évvel ezelőtt középfokú nyelvvizsgát tett angol nyelvből, tavaly pedig 97%-os eredménnyel letette a középszintű angol érettségit. Idén az angol emelt és az informatika közép színtű érettségi következett. Októberben pedig, az angol felsőfokú nyelvvizsga és az emelt színtű informatika érettségi a cél. A közösségformálásban is részt vesz, a diákönkormányzat vezetőségének tagja, a diákság érdekeit képviseli. Az iskola egyik közösségi média felületét kezeli, és az újságokban is jelennek meg beszámolói. A Rotary Interact Club alapító elnöke, így a karitatív tevékenységet nem csak az iskola kapuin belül folytathatja. A jövőben a légiközlekedésben szeretne elhelyezkedni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.