- hirdetés -

A matematikától sokan tartottak. Május 7-én a Székács evangélikus gimnáziumban kezdtük a napot. Izgatott diákok ültek a padsorokban, remegő kezekkel, lábakkal várták a feladatlapokat. Az országban középszinten 69 047-en, emelt szinten 6 616-an érettségiztek matematikából.

A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Nagy Róbert elmondta, két végzős osztályuk van, 42 diák. A tavaszi érettségi időszakban azonban többen tesznek vizsgát, az előrehozott érettségi lehetőségével a tizenegyedik évfolyamból mintegy harmincan élnek, valamint a tizedikes évfolyamon is lesz olyan, aki már az idén érettségi vizsgát tesz választott tárgyból. Volt egy érettségizőjük, aki magyarból mint idegennyelvből tett vizsgát. Az érettségi és az azt körülvevő kérdések alapjában meghatározták a végzős évfolyam mindennapjait, ezzel együtt természetesen a továbbtanulás gondolata is. Nagy Róbert elmondta, a diákok többsége továbbtanulásban gondolkodik. Az igazgató úgy véli, valamennyi diákjuk reális döntést hozva, a saját képességeinek megfelelő utat jelölt ki magának.

Az előzetes információk szerint az idei érettségi feladatok a korábban megszokottól eltérőek lehetnek, ebből kifolyólag még izgatottabban várták a diákok az érettségit. A magyar feladatsorban lehetett látni, hogy több lexikális tudásra épülő feladat is bekerült. A matematika idei feladatsorában volt többek között valószínűségszámítással kapcsolatos feladat, a százalékszámításos feladatnál pedig egy polgármester-választás eredményeit kellett kiszámolni. Tóth Alexa és Bálint Noémi 12/4 osztályos tanulók vidáman léptek ki az iskola épületéből. Mint elmondták, a matematikatanáruk nagyon jól felkészítette őket, izgatottan várták a feladatsorokat, de tudásuk legjavát sikerült papírra vetniük. Az osztálytársaik is pozitívan vélekedtek, remélik, a végén senkinek nem kell ismételnie.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.