- hirdetés -

Június 21-én is folytatódott az orosházi oktatási intézmények tanévzáró ünnepségeinek sorozata. A szerdai napon elsőként a Czina Sándor Tagintézmény búcsúztatta el a 2022/2023-as tanévet. A program során a diákok egész éves jó teljesítményének köszönhetően számos elismerés talált gazdára, de nyugdíjba vonuló pedagógusaiknak is megköszönték több évtizedes, odaadó munkáját.

A második osztályos diákok tanévbúcsúztató versekkel készültek a Czina Sándor Tagintézmény ünnepségén, majd ezt követően az iskola igazgatója, Csányi Judit mondta el tanévzáró beszédét. Ahogy fogalmazott, ismét eltelt egy év, ilyenkor számba veszik az elvégzett feladatokat, értékelik az egész éves tanulmányi munkát, a tanulói teljesítményeket, a jövőbe tekintve pedig új feladatokat határoznak meg.

– Immár kilencedik éve a Vörösmarty Mihály Általános Iskola keretén belül, fennakadás nélkül végezzük oktató-nevelő munkánkat. Tanévzáró ünnepélyünk egyben a búcsúzásé is. Szeretnénk köszönetet mondani Balogh Sándorné Erzsike néninek a 40 éven át tartó példás munkájáért, amit az oktatás mellett a tehetséggondozás és a felzárkóztatás területén végzett. Nyugdíjas éveire jó pihenést, egyben aktív időtöltést kívánunk – hangsúlyozta az igazgató.

Ő és a szintén 40 év után nyugdíjba vonuló Wojtczakné Mátra Tünde Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel zárta pályáját, itt azonban még nem volt vége a díjak, elismerések átadásának. Megköszönték az egyetemista mentorok munkáját, a SZTE Junior Akadémia elnöke pedig az iskolai koordinátorok városi szintű elismerésére is javaslatot tett. Ezt Podmaniczky Éva vehette át, aki az osztályfőnöki kötelezettségein túl a tehetséggondozás területén is áldozatos munkát végez.

A diákok számos kiváló eredménnyel zártak az elmúlt hónapok során, ezt bizonyítja többek közt a Jó tanuló, jó sportoló elismerés, amit az idei évben Andrikó Anna vehetett át. Orosháza önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan ismét megteremtette a lehetőséget a kiváló teljesítményű tanulók jutalmazására.

Tóth-Kása Sándor, a körzet önkormányzati képviselője adott át polgármesteri elismerést Albert Balázsnak és Kiss Botondnak, akikre méltán lehet büszke az iskola vezetősége mellett a város is, hiszen tanulmányi előmenetelükön túl kiváló teljesítményt nyújtottak tanulmányi versenyeken, közösségi tevékenység és sport terén is.

A képviselő emellett a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hetedik osztályos Marancsik Patrikot is megjutalmazta, Zsiga Bence és Balogh-Zsiga Jenifer pedig a sport és az angol nyelv terén díjaztak hagyományteremtő szándékkal egy-egy tehetséges fiatalt, ezúttal Németh Nikolettát és Gálik Martint.

Kiemelték a tagintézmény Kreatív Diák Díjjal jutalmazott tanulóit, Bokros Leventét, Kruzslicz Dórát és Györgyi Edinát is. Végül beszámoltak az elmúlt hónapok sikeres projektjeiről, köztük a Mi Petőfink nevet viselő digitális pályázatról, megköszönték a szülők munkáját, majd a bizonyítványokat is átvehették a diákok, külön köszöntve a kitűnő és jeles eredményeket elérő tanulókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.