- hirdetés -

Az induláskor még senki sem gondolta, hogy ennyi élményt nyújt majd ez a nap.

Az Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítványhoz benyújtott nyertes pályázatnak köszönhetően a Rákóczitelepi Tagintézmény második osztályos tanulói, kiegészülve néhány elsős tanulóval, február 26-ának reggelén tanulmányi kirándulásra indultak Szegedre. A kirándulás a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karával együttműködve jött létre.

– Dr. habil. Újvári Edit egyetemi docens szervezett programmal várta iskolánk diákjait – mesélte Kiss Gabriella tagintézmény-vezető. – Az egyetemen előbb megnéztük a Tudástárat, ahol hazai és külhoni állatfajokkal ismerkedhettünk meg. Nagy élmény volt kézbe venni a hódrágta fadarabot, a kihullott elefántfogat, vagy épp belepillantani a mikroszkóp által nyújtott különleges világba.

– A sok-sok érdekesség után a Szent-Györgyi Albert Agórában folytatták tanulóink a tudásbővítést, érdekes kísérletek végzése által tapasztalhatták meg a fény és a hang tulajdonságait. Borzasztóan lekötötte őket a foglalkozás, imádták minden percét. Az Agórában még kézműveskedésre is jutott idő, a munkás kis kezek által ügyességi játékok készültek. Rengeteg élménnyel tértünk haza, a gyerekek nagyon élvezték ezt a rendhagyó napot, melynek során számtalan új ismerettel és tapasztalattal gazdagodtak – zárta Kiss Gabriella.

Fotók: Rákóczitelepi Tagintézmény gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.