- hirdetés -

Hétvégén rendezték meg a 28. Magyar Kick-box Világkupát Budapesten. A rendezvény minden korábbi rekordot megdöntve hatalmas méreteket öltött, 43 országból 2472 versenyző összesen 3647 nevezést adott le. Az orosházi Contact K.T.H.E. a már megszokott módon a formagyakorlati kategóriában volt érdekelt.

A csapat a már megszokott rutinos felnőtt versenyzők mellett az életük első világversenyén fellépő utánpótlás korú versenyzőkkel karöltve tett erőpróbát. A cadet 1 korosztályban, pusztakezes kategóriában versenyző Porubcsánszki Zalán (kreatív forma) és Szemenyei Balázs (zenés forma) mindketten az előkelő 4. helyezést érték el a korcsoportjukban versenyző világ- és Európa-bajnokokkal szemben, ami komoly teljesítménynek számít.

A gyerek korosztályban versenyző 6 és fél éves, szemtelenül fiatal Szemenyei Máté pusztakezes kategóriában bajnoki címet, kreatív formában pedig ezüstérmet szerzett. Kiemelkedő teljesítményével kvalifikálta magát Isztambulba, ahol augusztusban rendezik majd meg az Európa-bajnokságot.

A felnőtt korosztályban versenyző Brebovszky Zoltán több kategóriában is megmérettette magát. Az egyesület beszámolójában megírta, hogy Zoltán számára ezúttal nem jó energiák voltak a tatamin, hiszen bosszantó módon csak néhány tizeddel maradt el a dobogós helyezésektől. Végül azonban a késő délután sorra kerülő kreatív fegyveres kategóriában hibátlan és profi gyakorlatával egyéni ezüstérmet szerzett.

Halustyik Cintia a kreatív kategóriákra fordított nagyobb felkészülést, mely érződött is a teljesítményén. A fegyveres kategóriában a bírók döntetlen pontértéket ítéltek meg neki az ukrán világbajnokkal, Olesia Bulhakovával. Az orosházi versenyzőnő kitartó munkájának eredményeként komoly, világszínvonalú ellenféllé vált, a bajnokságot végül két egyéni ezüstéremmel zárta.

Kotvics-Varga Máté elsődleges versenyszáma a zenés pusztakezes kategória volt, ahol rendkívüli kondícióról tett tanúbizonyságot, melyet a bírók egy egyéni ezüstéremmel díjaztak. A kreatív pusztakezes formában a zenés kategóriát követően az esélyek előre eldöntöttnek látszottak az olasz világbajnok Edoardo Boscolo jelenlétében. Tekintve, hogy Edoardo az utóbbi években nem talált legyőzőre, nagy meglepetés volt, hogy Máté koncentrált és pörgős gyakorlatával kiérdemelte a bajnoki címet.

Vezetőedzőjük, Puravecz Péter hozzátette, hogy az orosházi kick-boxolók, név szerint Halustyik Cintia, Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté a felnőtt csapatverseny során is képviselték a magyar színeket az ukrán nemzeti csapattal szemben. Hatalmas taps és elismerés közepette, egyhangú pontozással nyerték el a bajnoki címet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.