- hirdetés -

A szép sikereket elért és a kitűnő bizonyítványt szerzett tanulók mellett nyugdíjba vonuló pedagógusaikat is köszöntötték a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanévzáró ünnepségén, amit június 20-án az intézmény tornatermében rendeztek meg.

Három nappal korábban tartotta meg a nyolcadik osztályosok ballagási ünnepségét a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, most pedig a tanévzáró ünnepségre várták az intézménybe járó gyermekeket és szüleiket. A rendezvényt a tornateremben tartották, ahol elsőként az iskola igazgatóhelyettese, Kissné Tarján Katalin köszöntötte a vendégeket, a tanulókat, tanárokat, alkalmazottakat, a nyugdíjas pedagógusokat, valamint a szülőket.

A program műsorvezetője, Tóth Margit kiemelte, hogy ez a nap a tanév zárása mellett az elmúlt tanév munkájának értékeléséről is szól, amikor visszatekintenek az elmúlt hónapok eredményeire. A város önkormányzata minden év végén elismerésben részesíti a kiemelkedő teljesítményű végzős diákokat, ezúttal Dávid Zoltán polgármester adta át a díjakat azoknak a tanulóknak, akiket három nappal korábban Vörösmarty Díjjal és nevelőtestületi elismeréssel is kitüntettek, de nem sokkal korábban Kreatív Diák Díjakat is átvehettek.

Önkormányzati elismerést kapott: Buzai Dorka, Dimák Dorottya Edit, Szűcs Letícia, Radó Anna, Sárközi Ármin, Bondár László, Torda Laura Edit, Lachó Ivett Anasztázia, Csorba Lídia, Molnár Andor és Szikora Zsombor.

A Kreatív Diák Díjakkal kapcsolatban megemlítették a nem végzős osztályba járó diákjaik, Tóth-Gáspár Boróka, Czombos Olivér és Hegyesi Glória Lora nevét, valamint Vas Milán Lászlóét, akit a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola terjesztett fel az elismerésre. Szűcs Letícia és Bereczki-Varga Szilárd Jó tanuló, jó sportoló elismerésben részesült. Az intézmény elbúcsúzott nyugdíjba vonuló pedagógusaitól, Kissné Tarján Katalintól és Takács Ágostonnétól, akiknek több évtizedes lelkiismeretes és odaadó munkáját Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel köszönték meg, a két pedagógus hatalmas tapsvihar kíséretében vette át az elismeréseket.

Ezt követően Aminné Móricz Márta, az iskola igazgatóhelyettese értékelte a 2022/2023-as tanév munkáját. Mint mondta, a jeles napokat rendszeres ismétlődés, a megszokott külsőségek, az ünnepségre készülő közösség összetartó ereje emeli nagyszerű hagyománnyá, ilyen állomás a mostani is.

Kiemelte, hogy ebben a tanévben ünnepelték az iskola fennállásának 120. évfordulóját, amit egy hosszabb programsorozattal tettek emlékezetessé, de sikerült megvalósítaniuk hagyományos eseményeiket, a Vörösmarty Napot, a Madarak és Fák Napját, az elsősök Csodavilág programját, az úszásoktatást, az erdei iskolát vagy éppen a Határtalanul utazásokat.

Kiemelkedő volt idén a Kicsinyek Kórusának, valamint a Kodály Zoltán Gyermekkórusnak a teljesítménye is, akik aranyminősítéssel, valamint az Év Kórusa díjjal zártak nemrég. Tóth Margit és Pörneki Attila, a két kórus vezetője szintén elismerő oklevelet vehetett át Orosz László intézményvezetőtől. Megköszönték továbbá a szülők és a pedagógusok munkáját is, majd a bizonyítványok átadása következett.

A kitűnő eredménnyel végzett diákok közül az alsósok ott a tornateremben vehették a bizonyítványukat, akik pedig a felsősök közül zártak csupa ötössel, ők a termekben, osztályfőnökeiktől kapták kézhez. Itt azonban még nem volt vége az ünnepségnek, hiszen ezt követően is számos díj és elismerés talált gazdára. A tanulmányi- és sportversenyeken is szép eredményeket értek el a diákok, akiknek ezzel hivatalosan is elkezdődött a nyári vakáció időszaka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.