- hirdetés -

Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázatot nemrég az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat, akik június 8-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay-termében vehették át a Kreatív Diák Díjaikat. Most külön-külön is bemutatjuk a díjazottakat, ezúttal az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóit.

Alzubi Yahya 4. évfolyam

Kimagasló tanulmányi eredménye mellett több területen is tehetséges. Rendkívüli érdeklődést mutat a tanulás iránt. Együttműködés, kreativitás, a munkához való alázat jellemzi. Végtelen kitartással és önfegyelemmel karatézik. Rangos nemzetközi és országos versenyen állt már fel a dobogó legfelső fokára. Nyílt Európa Kupa formagyakorlatán 1. helyezést, küzdelemben 3. helyezést ért el. A karate mellett futball és többpróba versenyeken is kiváló vármegyei és városi eredményekkel büszkélkedhet. Dobogós helyezéseivel hat alkalommal jutott országos döntőbe matematika, anyanyelv, természetismeret, honismeret, angol nyelv tantárgyakból. Szabadidejében szívesen forgatja a Rubik-kockát, sakkozik, rejtvényt fejt.

Kiss Zsófia 4. évfolyam

Kitűnő tanulmányi eredménye mellett szívesen megméretteti magát különböző tanulmányi versenyeken matematikából, anyanyelvből, környezetismeretből, angol nyelvből, honismeretből. Kiemelkedően szorgalmas, minden tantárgyat komolyan vesz, de legközelebb a matematika áll hozzá. Az ELTE katedráján vehette át az 5. helyezésért járó oklevelet a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny díjátadóján. Nyolc rangos versenyen jutott be vármegyei dobósként országos döntőbe egyénileg, illetve csapattal. Rendkívüli érdeklődést mutat a sakk, az irodalom és a művészetek iránt is. Fáradhatatlanul látogatja a néptánc órákat, örömét leli a népi kultúra megismerésében. Személyisége, alázatossága példaképül szolgálhat minden tanuló számára.

Walki Dorina 4. évfolyam

Kitűnő, kiemelkedően szorgalmas, precíz, alázatos tanuló. Szívesen old meg logikai rejtvényeket vagy indul tanulmányi versenyeken, anyanyelvből és matematikából országos tanulmányi versenyeken vett részt. Többféle sportban is kimagasló a teljesítménye. Versenyszerűen úszik, számos nemzetközi és országos szintű eredménnyel, egyéni csúccsal, OB szintidővel büszkélkedhet. Az Országos Református Úszóversenyen korosztályának legeredményesebb úszója lett. Diákolimpián dobogós helyezésével az országos döntőbe jutott. Jól össze tudja egyeztetni a tanulást a sporttal, kitartó munkája, céltudatossága példa lehet diáktársai számára.

Csernyi Ákos 7. évfolyam

Töretlen szorgalmával, kitűnő tanulmányi eredményével, példamutató magatartásával kivívta tanárai és tanulótársai elismerését. Számos alkalommal vett részt tanulmányi versenyeken. Ebben a tanévben a XXXI. Kárpát-medencei Teleki Pál Földrajz­Földtan Versenyen a vármegyéből elsőként bejutva 8. helyezést ért el. Az Arany Dobókocka Járási-Városi Versenyen az 1. helyezésnek örülhetett. A Kalmár László Országos Matematika Verseny Békés vármegyei döntőjének győztese lett. A Komplex Természettudományi Versenye, a városi sakkbajnokságon 2. helyezést ért el. Többször képviselte osztályát és iskoláját a város kulturális rendezvényein, vetélkedőin.

Kovács Klaudia Alexa 7. évfolyam

Magatartása, kitartása példaértékű. Rendkívül szorgalmas, tanulmányi eredménye kimagasló. Fontos számára a lovaglás, tanítás után a szabadidejét rendszerint a lovardában tölti. Az idei tanévben, az őszi és a tavaszi szezonban több kategóriában (díjugratás, páros díjugratás, X-es ugró, E3 díjlovas, 60-70 két fázis megszakítás nélkül) is országos bajnok lett.

További eredmények: Megyei angol nyelvű versmondó verseny – 1. helyezés, Kölcsey Ferenc megyei versmondó verseny – 2. helyezés, „Ne szóljon igéd hiába” megyei bibliai történetmondó verseny – 2. helyezés, Természettudomány és biológia regionális verseny – 1. helyezés

Szalkay Csaba Levente 8. évfolyam

Első osztályos kora óta kitűnő tanuló, igazi reneszánsz ember, mind tanulmányokban, mind motorsportban, amely igazi szerelem számára, erről írt dolgozatot a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájára, regionális és országos szinten is 1. helyezést ért el vele. Szavalóként, előadóként is sikeres. Az iskola Angolra Hangolva tehetségpontjának angol nyelvű, nagy sikerű Robin Hood című színdarabjának főszereplője volt.

Az angol nyelvi, szóbeli területi versenyen 2., a komplex területi természettudományi versenyen szintén 2. helyezést ért el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.