- hirdetés -

Másfél millió forintba került az orosházi református iskola új biciklitárolója, az anyag- és munkadíjat egyaránt magára vállalta Jusztin Balázs. Az építési vállalkozó azt mondja, örömmel segített az iskolán, hisz egykoron ő is itt töltötte gondtalan gyermekéveit, és most ugyanezt teszi kisfia az intézmény harmadik osztályos tanulójaként.

– A konténertermek telepítése miatt a tavalyi évben le kellett bontanunk a kerékpártárolót, a vezetékek, csövek elvezetése miatt vált szükségszerűvé ez a lépés – mesélte Víghné Pintér Lilla, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója. – A konténeregység elkészülte után a szülői munkaközösség szervezésében elkezdtük tervezni a biciklitároló visszaállítását, ami nem kevés pénzbe került volna. Ekkor jelentkezett a Jusztin család, akik nagy örömünkre átvállalták a feladatot. Ez hatalmas segítség volt ez intézményünknek. Nagyon jó érzés, hogy így viszonyulnak a szülők az iskolához, ez a cselekedet is bizonyítja emberségüket, jó szándékukat, önzetlenségüket.

Az ipari épületgépészettel, csarnok- és üzemépítéssel foglalkozó Jusztin Balázs elmondta, a három kerékpártárolóhoz cégük biztosította az alapanyagot, illetve a munkálatokat is az alkalmazottaik végezték.

– Miután meghallottuk, hogy segítségre van szükség, örömmel jelentkeztünk. Számunkra sosem jelentett nehézséget az adakozás, adományozás. Korábban gyermekünk óvodáját is támogattuk, most pedig az iskolát igyekszünk segíteni. Jó érzés látni, hogy a gyerekek használják az elkészült tárolót. Itt biztonságban, esővédett helyen tudhatják a biciklijeiket. Biztosak vagyunk abban, hogy mihelyst jön a tavasz, és igazán jó lesz az idő, mindhárom kerékpártároló megtelik majd reggelente – fogalmazott Jusztin Balázs.

Fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.