- hirdetés -

Díjjal tért haza az orosházi küldöttség szerbiai testvértelepülésünkről, Szenttamásról. Itt rendezték a X. Bográcsfőző Versenyt, és a VIII. Traktortalálkozót.

Már komoly hagyománya van a bográcsfőző versenynek Szenttamáson, hiszen a tizedik alkalommal szervezte meg a Citadella Civil Szervezet. Közel ötven csapat indult a település lóversenypályáján, három kategóriában: birka, sertés és vadpörköltet készíthettek a nevezők.

– Mi az utóbbiban, egy őzpörköltet készítettünk – számolt be az orosházi küldöttséget képviselő, Gyapjasné Béres Enikő. – Sajnos az ételünkkel helyezést nem értünk el, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Ennél is fontosabb, hogy az ilyen alkalmak lehetőséget teremtenek a kapcsolatok erősítésére, elmélyítésére – tette hozzá a képviselő.

Mégsem érkezett haza a delegáció üres kézzel, hiszen a legszebb standnak járó díjat megkapta településünk, amely segítségével bemutatták Orosháza értékeit. Többek között a Csizmadia Pékség kovászos kenyerét, az orosházi banánt, a lakodalmas kulcsos kalácsot, valamint Asztalosné Szilágyi Julianna száraztésztáját is

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.