- hirdetés -

Meghalt a szenttamási Ifjú Zoltán nyugalmazott tanár, aki Szenttamás oktatási és kulturális tanácsosaként nyolc éven keresztül sokat tett a testvérvárosi kapcsolat ápolása érdekében és akit 2019-ben ezért a munkáért elismerésben részesített Dávid Zoltán polgármester

Ifjú Zoltán Szenttamáson született 1953. november 17-én. Az általános iskolát szülővárosában fejezte be, majd Szabadkán a magyar tannyelvű tanítóképzőbe iratkozott, s osztálytanítói oklevelet szerzett, később a szerb nyelv mint nem anyanyelv tanári képzést is befejezte. A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában kezdett el dolgozni 1976. szeptember 1-jén. 1996 és 2000 között az intézmény igazgatója volt, majd újra tanárként dolgozott egészen nyugdíjaztatásáig, 2018-ig – idézi fel a szenttamas.rs.

Ízig-vérig pedagógus volt, s több mint 41 évig volt a pályán. Az iskola mellett aktívan rész vett a szenttamási önkormányzat munkájában is, előbb községi képviselőként, majd a községi tanács tagjaként két mandátumban 2012 és 2020 között, ekkor az oktatással és a kultúrával bízták meg. Tevékenysége alatt gyümölcsöző kapcsolatokat alakított ki Szenttamás testvérvárosaival, megszervezte például Orosházával a cserenyaralásokat az iskolás gyerekek számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.