- hirdetés -

Folytatva a hagyományt, a tanév végén összesen 65 diákot ismer el az orosházi önkormányzat.

Elérkezett a tanév vége, ilyenkor általában minden oktatási intézmény összegez és a legjobban teljesítő tanulóit elismerésben részesíti. Ehhez csatlakozott az orosházi önkormányzat is, hiszen már komoly hagyománya van, hogy a kiemelkedő eredményeket elérő fiatalokat jutalmazza.

– Idén sincs ez másként, ezúttal 65 diák kap vásárlási utalvány formájában elismerést az orosházi önkormányzattól összesen 1,1 millió forint értékben azért a kitartó szorgalomért, ahogyan iskolai feladataikhoz hozzáálltak. Szívből gratulálok nem csupán nekik, hanem minden tanulónak, hiszen nem könnyű hétről hétre, hónapról hónapra megfelelni az iskolai kihívásoknak. Megérdemelt lesz a szünidő, élményekkel teli szép nyarat kívánok a diákságnak és a tanári gárdáknak egyaránt – mondta el Dávid Zoltán polgármester.

Az utalványok összege – amelyet az iskolák szétoszthattak – az iskola méretétől függ. Változó a diákoknak adott jutalmak mértéke is, a legkevesebb 10 ezer, a legtöbb pedig 50 ezer forint. Arról, hogy melyik diák, mekkora összegű jutalomban részesült, teljes mértékben az intézményekben tanító pedagógusokra bízta az önkormányzat.

Az előző héten az OrosCafe Kft. és az Orosházi Oktatási Kerekasztal a Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel hirdetett pályázaton a helyi általános- és középiskolák, a Kodolányi János Egyetem, valamint a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola korcsoportonként 3-3 diákot jutalmaztak. A város önkormányzata nevében Dávid Zoltán polgármester is csatlakozott a kezdeményezéshez és külön elismerésben részesítette a diákokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.