- hirdetés -

A településalapítási ünnepségen Fehér J. István és Flór László vándordíjat vehetett át Bogár Viktória.

Viktória ifjúsági korosztályos úszó tíz éve, öt éves kora óta az Orosháza Úszó Egyesület tagja. A sportág alapjait Duszka-Selmeczi Editnél sajátította el, jelenleg Schmidt Jenő vezetőedző irányításával végzi munkáját. Szorgalmával, kitartásával az első perctől kiemelkedik társai közül, korosztályai legjobbjaként szerezte az érmeket, elismeréseket. Az utánpótlás korúak részére 2020-ig kiírt nyolc fordulós Megye Bajnokság díjátadásán négy alkalommal vehette át a legjobbnak járó kupát, 2018 és 2022 között minden évben behívták a Jövő Bajnokai Program dél-alföldi régió válogatott versenyzői közé. Az országos bajnokságokon többször bekerült korosztálya döntőjébe, az évjáratos ranglistán rendszeresen a legjobbak között végez. Tanulmányaiban is igyekszik a legjobbak között szerepelni.

A szép vándorserleg most egy évig Bogár Viktória vitrinjét díszítheti (Fotó: Horváth Bence)

– Az önkormányzattól érkezett levélből értesültem a kitüntetésről és mi tagadás, elsírtam magam, mikor elolvastam. Rendkívül nagy megtiszteltetés ez számomra. Rendkívül meglepett, hogy rám esett a választás. Az ünnepség gyönyörű volt, ott volt a családom, az edzőm és mind nagyon büszkék voltak rám. Nagyon hálás vagyok nekik, hisz nélkülük nem tarthatnék itt. Sokat edzek, ami ki is fizetődik most már, ez az elismerés további motivációt is jelent számomra – mondta el a kitüntetett, Bogár Viktória.

A kiváló, fiatal úszó nem szeret nagy távlati célokat kimondani, mindig a következő feladatra összpontosít. Mint elmondta, a következő ifjúsági országos bajnokságon szeretne mindenképp döntőbe jutni, aztán jöhet a következő lépcső.

– Heti tizennégy edzésen veszek részt. Rendszerint „belehalok”, mert többször is tíz kilométer felett úszunk egy-egy alkalommal, de megéri, mert ez hozza az eredményeket. Kedvencem a vegyesúszás, akár 200, akár 400 méter, de elég jól megy a mellúszás is. A kitüntetésre visszatérve, itt is szeretném megköszönni a családomnak és az edzőmnek, hogy hisznek bennem és mindenben segítenek elérni a céljaimat – tette még hozzá a fiatal úszó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.