- hirdetés -

Kegyes volt az időjárás, így az iskolaudvaron tarthatta meg családi sportnapját a Székács. Sok szülő élt a lehetőséggel, hogy kipróbálhassa a különböző mozgásformákat, és a zárókoncert is remek hangulatúra sikerült.

Június 9-én 16-tól 18 óráig kínált különféle sportolási lehetőségek a Székács, az iskola olyan edzőket kért fel a rendezvényre, akikkel a tanév során is együtt dolgozott. A gyerekek mellett a szülőket is várták a közös mozgásra, a bevállalósabbak a kinti nagypályán focizhattak Fehér Bence vezetése alatt, ugyanitt együtt dobhattak kosárral az egykori profi kosárlabdázóval, Oscar Gugliottával. Az udvar egyik részén fitnesz táncra várta a gyerekeket és az anyukákat Bogdánffy-Szőke Anett, a másik felében Arany Gáspár felügyelete alatt lehet kipróbálni a TRX-et. Emellett volt asztalitenisz is Turuczkai Károly vezetésével, a konditeremben pedig Jeszenszky-Paulovics László figyelte és vigyázta azokat, akik edzésre adták a fejüket.

– Két gyerkőccel érkeztem, a nagyobbik itt tanul, ő most végzi a második osztályt, a kicsi pedig hároméves, ő az evangélikus óvodába jár – mesélte Varga-Hodai Barbara. – Nagy kedvvel érkeztünk, kipróbáltuk már együtt a csocsóasztalt, néztünk egy keveset a fociból és a kosárlabdából, aztán hamarosan megiszunk egy finom limonádét is a gyerekekkel. Szerintem a mai nap lényege a szórakozás, a kikapcsolódás, az, hogy jól érezzük jól magunkat, és nekünk ez sikerül is.

– A szülőknek is igénye volt már arra, hogy csináljunk valami mást, valami olyat, amit tanév közben nem szoktuk – kezdte Nagy Róbert igazgató. – Így most, amikor már csak egy aktív hét van hátra a tanévből, örömmel szerveztük meg ezt az alkalmat, és úgy látjuk, a szülők is lelkesen, jó kedvvel érkeztek. A sportolás mellett ez az alkalom lehetőséget ad egymás közelebbi megismerésére, a jóízű beszélgetésekre, a közös szórakozásra. A Székács repohárban finom limonádét mérnek, a legkisebbeket arcfestés várja, fél 7-kor pedig kezdődik a várva várt Amigo Band koncert.

Szoros a kapcsolat a zenekar és a Székács között, az elmúlt időszakban ugyanis az iskola falain belül zajlottak a próbáik. Az évzáró koncertet igazán évezte a hallgatóság, az alapvetően csendes-ülős bulin azért voltak a gyerekek közt olyanok, akik egy-egy dal erejéig táncra perdültek. A rendezvény az este nyolckor kezdődő rendhagyó diákklub foglalkozással zárult, amelyet kifejezetten a nagyok, a 7-11. évfolyam számára szerveztek.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.