- hirdetés -

A levegő lovagjai címmel nyújtott be pályázatot a Gulyás Mihály Iskolai és Művészeti Alapítvány, melynek célja egy pneumatikus autó tervezése. A kitűzött cél megvalósítására kétmillió forintot nyertek.

Horváth Csaba gépészmérnök irányításával pneumatikus, azaz sűrített levegővel működtetett autót terveznek az Edison Klub tagjai. Ehhez, a Szegedi Tudományegyetem Gépészeti Intézetében tanulmányozták a levegőhajtású rendszereket. A pneumatikus-hidraulikus rendszereket orvosi fecskendőkkel, szilikoncsövekkel modellezték. A levegő lovagjai című pályázatot Murvai József, az Edison Klub vezetője és Kecskés Beáta tehetséggondozó írták, mellyel két millió forintot nyertek a kitűzött cél megvalósítására.

A sikeres pályázat mellett megkezdődött az Edison Klubház kialakítása is. A támogatóknak köszönhetően új ablakokat vásároltak, valamint egy széles műhelykapu is helyet kap az épületben. A kivitelező még többletköltséget is vállalt, hogy az álom megvalósulhasson. A kész klubházban az elektromos autónak is lesz garázsa, valamint fotólabor, alkotótér és egy külön műhely is helyet kap a keményebb munkák elvégzéséhez.

A csapat reméli, június 11-én már innen indulhatnak a magaslégköri ballonuk felbocsátására.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.